Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

10x beste kerstkransen in 2024 [+Tips & filmpjes]

Wil je graag de beste en mooiste kerstkrans voor je voordeur kopen? Met Kerstmis om de hoek is het tijd om je huis te versieren met feestelijke accenten, waaronder een prachtige kerstkrans. Bij het kopen van een kerstkrans zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je de perfecte krans vindt die past bij je stijl, kwaliteit en budget.

In deze blog delen we handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van een kerstkrans, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Alvast veel plezier met je nieuwe kerstkrans!

Top 10 beste kerstkransen:

1. Ulinek kerstkrans - beste kerstkrans 40 cm
2. Royal Christmas Washington - beste kerstkrans met snoerverlichting
3. Idena Led-kerstkrans - beste kerstkrans 30 cm
4. Royal Christmas Dakota - beste goedkope kerstkrans
5. Freia kerstkrans van hout - beste kerstkrans hout
6. Stro kerstkrans - beste kerstkrans van Stro
7. Beliani WAPTA kerstkrans - beste besneeuwde kerstkrans
8. MIAODAM Kerstkrans 12 cm - beste kerstkrans met kerstfiguurtjes
9. Viv! Home Luxuries 36 cm - beste kleine luxe kerstkrans
10. Groene kerstkrans 60 cm - beste eenvoudige kerstkrans

De beste kerstkrans van dit moment is de Ulinek kerstkrans met verlichting. Dit is een prachtige feestelijke kerstkrans met kerstballen en verlichting. Dankzij de twee kabelbinders makkelijk op te hangen en veilig in gebruik door de batterijen i.p.v. stroomdraden.

Wil je zeker weten of deze kerstkrans ook bij jouw wensen past? bekijk dan hieronder alle voor- en nadelen. 👇

"Een mooie kerstkrans zorgt voor een feestelijke sfeer" 🎄

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Nr. 1: Ulinek kerstkrans met verlichting

Cijfer: 9,8


De winnaar uit ons onderzoek is de prachtige Ulinek kerstkrans met verlichting en kerstballen. Door zijn  prachtige verlichting en indrukwekkende versiering, zorgt deze kerstkrans voor een warme en uitnodigende sfeer in je huis en vinden we dit de beste kerstkrans van dit moment.


Een voordeel zijn de kunstdennennaalden en bladeren van de krans. Deze zorgen voor een realistische uitstraling, waardoor hij bijna niet te onderscheiden is van een echte dennentak. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat deze krans lang meegaat en jaar na jaar kan worden hergebruikt.

Een pluspunt zijn de 40 heldere energiezuinige LED-lampjes, die worden gevoed door batterijen. Hierdoor hoef je geen stroomdraden richting het stopcontact te bevestigen. De kerstkrans is versierd met prachtige rode en gouden ballen van PE (polyethyleen). Deze ballen geven een vleugje glamour en feestelijkheid aan de krans, waardoor hij perfect past bij traditionele kerstdecoraties.  


Met een diameter van 40 cm past deze kerstkrans op de meeste standaard voordeuren en trekt de kerstkrans dankzij de lampjes en prachtige kerstballen de aandacht en geeft een warme feestelijke sfeer  in je  woonkamer, winkel of tuin. 


Voordelen:

 • Kunstkerstkrans hoogwaardige kwaliteit.
 • Duurzaam (gaat lang mee)
 • Energiezuinige LED-verlichting op batterijen
 • Prachtige rode en goede kerstballen
 • Afmeting past op vrijwel iedere deur.
 • Betaalbare kerstkrans.

Nadelen:

 1. Het opbergen moet voorzichtig gebeuren door de decoratie.


Waar verkrijgbaar?Bij Amazon.nl (check prijs)
Niet in voorraad? Bekijk alternatief >>


💡Tip: Zoek je nog een kerstboom? Bekijk hier betaalbare kerstbomen >>

Filmpje:
Ulinek kerstkrans

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Nr. 2: Royal Christmas Washington

Cijfer: 9,5

Ben je op zoek naar een kerstkrans met 1,50 meter snoer? De beste kerstkrans is dan de Royal Christmas Washington. Dit is een vrij grote kerstkrans met een diameter van 60 cm en een realistische uitstraling, omdat hij gemaakt is van hoogwaardige PVC materiaal die een natuurlijke uitstraling heeft. Hij is vrijwel niet te onderscheiden van een echte krans.

Het voordeel is dat hij relatief onderhoudsvrij is. Er vallen geen naalden uit en hij heeft verder geen bijzonder onderhoud nodig. Hij is voorzien van warm LED verlichting met een snoer van ca. 1,50 meter, zodat de kerstkrans nooit zonder lege batterijen komt te zitten.

Een ander voordeel is de brandwerend behandeling (NEN 71-2) die deze Royal Christmas Washington kerstkrans heeft gehad. De kerstkrans is geschikt om zowel binnen als buiten te gebruiken; bijvoorbeeld aan je  voordeur, boven de open haard of aan een muur.

Deze Royal Christmas Washington kerstkrans voegt een vleugje elegantie en kerstsfeer toe in de ruimte of op de plaats waar je hem hangt!

Voordelen:

 • Kunstkerstkrans hoogwaardige PVC kwaliteit
 • Vrijwel niet van echt te onderscheiden
 • Duurzaam (gaat lang mee)
 • LED-verlichting met 150cm snoer
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Binnen en buiten te gebruiken
 • Betaalbare kerstkrans.

Nadelen:

 1. Aandachtspuntje is de lengte van het snoer (150 cm)


Bekijk beste prijs >>

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Nr. 3: Idena Led-kerstkrans

Cijfer: 9,5


Zoek je een kerstkrans van 30 cm? Dan is de beste kerstkrans de feestelijke Idena Led-kerstkrans. Hij is gemaakt van kunststof groen met royale versiering zoals houten sterren, kegels, kerstballen, eikels en bessen. Deze kerstkrans is alleen geschikt om in gesloten ruimten te gebruiken, omdat hij niet tegen weer en wind kan.

Een voordeel zijn de 10 leds in warmwitte lichtkleur die je aan kan zetten met 3 AA-batterijen. Op deze manier ben je niet afhankelijk van een stopcontact en hangt er ook geen stroomdraad over de muur of deur richting een stopcontact. De verlichting werkt op een timerfunctie wat ideaal is, zodat je niet iedere dag hoeft na te denken over het aanzetten van de verlichting. 


Een ander voordeel is dat je deze kerstkrans niet nog mooier hoeft te maken, omdat hij van zichzelf al erg decoratief en feestelijk is. Zodra je deze Idena kerstkrans ophangt zorgt hij gelijk voor een warme kerstsfeer in je woonkamer, voor het raam of op de tafel. 

Een nadeel kan zijn dat deze Idena Led-kerstkrans alleen geschikt is voor gebruik in gesloten ruimten. Dat betekend dat je deze kerstkrans niet aan de voordeur of buiten in weer en wind op kan hangen, omdat de krans daar niet tegen kan.


Voordelen:

 • Feestelijke kerstkrans
 • Kunststof groen
 • Royale versiering
 • Warmwitte Led-verlichting
 • Werkt op batterijen met timerfunctie!


Nadelen:

 1. Alleen voor gebruik in gesloten ruimten.

Bekijk beste prijs  >>

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Nr. 4: Royal Christmas Dakota kerstkrans

Cijfer: 9,3

Zoek je een goedkope kerstkrans? De beste kerstkrans is dan de Royal Dakota kerstkrans. Dit is een hoogwaardige en sterke kerstkrans die lang meegaat en vrijwel niet te onderscheiden is van een echte kerstkrans.

Een voordeel is de grote in combinatie met de kwaliteit en de prijs die je voor deze groene kerstkrans betaald. De krans kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, dus je hoeft jezelf niet druk te maken over een buitje regen als deze kerstkrans aan je voordeur hangt.

Daarnaast is deze Royal Dakota kerstkrans ook geschikt om te versieren met dennenappels, besjes of ander decoratiemateriaal. Zo heb je een betaalbare kerstkrans die je zelf nog mooier en feestelijker kan maken. Alhoewel hij zo ook al erg mooi is!

De Royal Christmas Dakota kerstkrans wordt geleverd in een stevige opbergdoos.


Voordelen:

 • Goedkope kerstkrans.
 • Hoogwaardige kwaliteit.
 • Afmeting diameter 60 cm.
 • Sterke kerstkrans
 • Mogelijkheid om te versieren.
 • Handige opbergdoos.


Nadelen:

 1. Niet zo feestelijk als een kerstkrans met versiering.


Bekijk beste prijs >>

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Nr. 5: Freia kerstkrans van hout

Cijfer: 9,0

Zoek je een kerstkrans van hout? Dan is de beste kerstkrans de Freia kerstkrans. Deze kerstkrans geeft je interieur een landelijke uitstraling en heeft een diameter van 40 cm.

Een voordeel is dat je deze kerstkrans van hout helemaal naar eigen smaak en inzicht kan decoreren. Daarnaast heeft de krans dankzij het hout een hele natuurlijke uitstraling en is daardoor een aanwinst voor ieder interieur.

Een ander pluspunt is dat je deze Freia kerstkrans van hout zowel binnen als buiten kan gebruiken. Hang je deze kerstkrans buiten dan verweert hij wel sneller en gaat hij minder lang mee.

Voordelen:

 • Natuurlijke uitstraling.
 • Diameter 40 cm
 • Naar eigen stijl en inzicht te decoreren.
 • Landelijke uitstraling.

Nadelen:

 1. Verweert bij buitengebruik sneller.

Bekijk beste prijs >>

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Nr. 6: Stro kerstkrans

Cijfer: 8,0

Zoek je een kerstkrans van stro om zelf te kunnen decoreren? Dan is de beste kerstkrans deze Stro kerstkrans die je als set van 2 heel voordelig aan kan schaffen bij Bol.com.

Het zijn handige kerstkransen om zelf te voorzien van prachtige kerstdecoratie zoals denneappels, rode bessen, takken, kerstfiguurtjes of andere decoratie.

Laat je creativiteit stromen en ga aan de slag om een prachtige kerstkrans te maken die bij jouw interieur past. Veel succes!


Voordelen:

 • Geschikt om zelf te decoreren.
 • Gemaakt van stro (zacht materiaal)
 • Brokkelt niet zomaar af zoals met schuim.
 • Goedkoop in aanschaf.

Nadelen:

 1. Je moet de krans zelf mooi maken.

Bekijk beste prijs >>

💡Tip: Zelf kerstkrans maken met kerstkrans stro

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Nr. 7: Beliani WAPTA kerstkrans

Cijfer: 8,5

Zoek je een mooie kerstkrans met besneeuwde takken en verlichting? De beste kerstkrans is dan deze Beliani Wapta kerstkrans. Een duurzame kerstkrans met timer voor de verlichting en licht besneeuwde takken om je nog meer die winterse-kerstsfeer te geven.

Een voordeel is dat deze kerstkrans weinig onderhoud vergt en ieder jaar weer gebruikt kan worden dankzij het synthetische materiaal waarvan deze kerstkrans is gemaakt. Wel is het raadzaam om deze prachtige kerstkrans alleen binnen te gebruiken; bijvoorbeeld op tafel, aan een deur, je schoorsteenmantel of in een andere ruimte.

De led-verlichting die deze kerstkrans heeft zorgt voor een warme gloed, waardoor de ruimte gelijk aangenaam en sfeervol verlicht is. De verlichting werkt op 3 AA-batterijen en heeft een timer die automatisch na 8 uur uit gaat, ideaal als je er niet aan denkt om de verlichting uit te zetten!

Onderhoud heeft deze Beliani wapta kerstkrans vrijwel niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe voorzichtig het stof verwijderen met een stoffer en de batterijen vervangen als deze leeg zijn.

Voordelen:

 • Design kerstkrans.
 • Synthetische takken.
 • Met besneeuwde takken.
 • Led-verlichting op batterijen en met timer.
 • Weinig onderhoud.

Nadelen:

 1. Prijs is wat hoger dan de meest andere kerstkransen.


Bekijk beste prijs >>

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Nr. 8: MIAODAM Kerstkrans

Cijfer: 8,5

Zoek je een kerstkrans met kerstfiguurtjes? De beste kerstkrans is dan deze prachtig gedecoreerde MIAODAM kerstkrans. Het is een kerstkrans die vooral ook bij kinderen erg in de smaak valt. De krans kan voor het raam, in de woonkamer, slaapkamer, keuken of in de kerstboom gehangen worden. Hij past eigenlijk overal in het interieur.

De kerstkrans is gemaakt van puur rotan in natuurlijke kwaliteit en is daardoor robuust en duurzaam. Deze kerstkrans zit stevig in elkaar, omdat het rotan gebonden is met een stevig koord.

De pluche figuren die op deze kerstkrans zitten zien er speels uit en passen volledige bij de kerstsferen in je huis. De kerstfiguren voelen zacht en wollig aan. Heb je kinderen? Dan is deze feestelijke en gezellige kerstkrans zeker een aanrader!


Voordelen:

 • Feestelijke kerstkrans met figuren.
 • Geschikt voor iedere ruimte in je huis.
 • Populair bij kinderen.
 • Gemaakt van stevige materialen.
 • Zachte pluche kerstfiguren

Nadelen:

 1. Formaat is vrij klein, al hoeft dit geen probleem te zijn.

Bekijk beste prijs >>

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Nr. 9: Viv! Home Luxuries kerstkrans

Cijfer: 8,5

Zoek je een kleine luxe kerstkrans? De beste kerstkrans is dan de Viv! Home Luxeries kerstkrans. Het is een duurzame kerstkrans met een diameter van 36 cm, met prachtige versiering zoals kleine dennentakjes, dennenappels en  eucalyptus . Een echte blikvanger en daardoor geschikt als kerstkrans aan je voordeur, raam, muur of op tafel.

Een voordeel is dat deze ViV! Home Luxuries kerstkrans redelijk bestand is tegen water en verkleuring door fel zonlicht. Dat betekend dat hij lang meegaat en je hem jaar na jaar kan gebruiken terwijl de prijs voor aanschaf meevalt.

Wat ons betreft is deze kerstkrans een aanwinst voor elk interieur. Let wel even op de afmeting van 36 cm, deze is niet heel groot waardoor je zelf het beste kan bepalen of je deze kerstkrans of liever een grotere kerstkrans aan je voordeur hangt. Aan jou de keus!


Voordelen:

 • Kleine luxe kerstkrans.
 • Geschikt als kerstkrans voordeur, muur of tafel.
 • Redelijk bestand tegen water en fel zonlicht.
 • Duurzaam materiaal.

Nadelen:

 1. Afmeting is niet groot.

Bekijk beste prijs >>

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Nr. 10: Groene kerstkrans 60 cm

Cijfer: 8,0

Zoek je een kerstkrans voor je voordeur? De beste kerstkrans met een royale diameter van 60 cm is dan deze Groene kerstkrans van Blokker. Een kerstkrans van 100 PVC wat lang meegaat en sterk is, zodat je hem ook buiten kan gebruiken.

Daarnaast kan deze groene kerstkrans ook goed gebruikt worden boven een schoorsteenmantel of schouw, maar ook aan het raam of aan de muur.

Met deze kerstkrans geef je jouw huis net dat extra stukje gezelligheid wat je rond de kerstdagen graag wilt. Vind je deze kerstkrans te saai? Decoreer hem dan met dennenappels, besjes of kerstballen of sneeuwspray

 Voordelen:

 • Grote kerstkrans voordeur (60 cm)
 • Gemaakt van 100% PVC.
 • Stevige en duurzame kerstkrans.
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken.
 • Te versieren naar eigen inzicht.

Nadelen:

 1. Hangt deze kerstkrans buiten dan is de levensduur korter.

Bekijk beste prijs  >>

Waar op letten bij het kopen van een kerstkrans?

Tip 1. Kwaliteit van het materiaal:

Als je een kerstkrans op het oog hebt, controleer dan het materiaal waarvan de kerstkrans is gemaakt. Je kan het beste zoeken naar kerstkransen die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals kunstmatige dennentakken, natuurlijke groenblijvende takken of andere hoogwaardige materialen. Let er op dat de kerstkrans die je koopt stevig is en dat de takken niet gemakkelijk breken of loslaten.

Tip 2. Grootte en vorm:

Bepaal voordat je daadwerkelijk een kerstkrans koopt, de grootte en vorm van de kerstkrans. Meet de plek waar je de kerstkrans wilt ophangen, zodat je een passende maat kunt kiezen. Houd ook rekening met de verhoudingen van je deur, muur of raam waar de krans wordt geplaatst.

Overweeg zowel ronde als ovale vormen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de stijl van je huis.

Zo voorkom je dat de kerstkrans te klein of te groot is na aankoop!

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Tip 3. Stijl en design:

Denk na over de stijl en het design van de kerstkrans...

Wil je een klassieke look met rode bessen en linten, een rustieke uitstraling met natuurlijke elementen zoals dennenappels en houtaccenten, of juist een moderne en minimalistische stijl?

Kies een kerstkrans die past bij je persoonlijke smaak en de decoratie stijl van je huis.

Bekijk hier verschillende soorten kerstkransen >>

Tip 4. Decoratieve elementen:

Let op de decoratieve elementen die aan de kerstkrans zijn toegevoegd. Sommige kerstkransen hebben standaard al versieringen zoals linten, kerstballen, besjes, kunstsneeuw en verlichting. Check (voor zover dat gaat) of de toegevoegde decoraties van goede kwaliteit zijn en goed vastzitten aan de kerstkrans.

Bestel je een kerstkrans online, dan kan je dat ook na de bezorging direct doen. Je hebt altijd de tijd om de kerstkrans retour te sturen, mocht hij niet aan jouw wensen voldoen. Overweeg voordat je een kerstkrans koopt ook of je liever een kale krans hebt die je zelf kunt decoreren naar jouw smaak.

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Tip 5. Prijs en budget:

Dit is ook een belangrijke tip. Er zijn allerlei soorten kerstkransen tegen diverse prijzen. Een hele dure kerstkrans hoeft niet altijd de beste keuze te zijn! Bepaal daarom voordien je budget voor de kerstkrans en vergelijk prijzen bij verschillende winkels of online webwinkels.

Houd bij het kopen van een kerstkrans rekening met de kwaliteit, grootte en decoratieve elementen bij het bepalen van de waarde voor je geld. Soms kan het de moeite waard zijn om iets meer te investeren in een kwalitatief hoogwaardige krans die jarenlang meegaat.

Onze ervaring is dat je bij amazon vaak goedkoper uit bent bij het kopen van een kerstkrans dan op andere websites >> 

Tip 6. Klantbeoordelingen en aanbevelingen:

Lees tijdens je zoektocht naar een kerstkrans klantbeoordelingen en zoek aanbevelingen van andere kopers om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit en tevredenheid van de kransen die je overweegt te kopen. Dit kan je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing en het vermijden van teleurstellingen, zodat je lange tijd plezier van je kerstkrans hebt. 

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Kort samengevat:

Bij het kopen van een kerstkrans is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het materiaal, de juiste grootte en vorm, de stijl en het design, de decoratieve elementen, de prijs en budget, evenals klantbeoordelingen en aanbevelingen.

Met deze tips in gedachten kun je een prachtige kerstkrans vinden die perfect past bij jouw smaak en interieur, en die je jarenlang plezier zal geven tijdens de feestdagen!

Welke soorten kerstkransen zijn er?

Een kerstkrans is een tijdloze en veelzijdige decoratie die direct een feestelijke sfeer toevoegt aan je huis tijdens de kerstperiode. Van traditionele groenblijvende kransen tot moderne en unieke ontwerpen, er zijn talloze soorten kerstkransen om uit te kiezen.

We zullen je nu meenemen op een ontdekkingsreis langs verschillende soorten kerstkransen, zodat je de perfecte stijl kunt vinden die past bij je smaak en interieur.

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Traditionele groenblijvende kerstkransen:

Dit type kerstkrans kennen we allemaal wel; de klassieke groenblijvende kerstkrans. Deze kransen zijn gemaakt van natuurlijke dennentakken en worden vaak geassocieerd met traditionele kerstversieringen.

Ze stralen een tijdloze elegantie uit en kunnen worden versierd met linten, rode bessen, dennenappels, kerstballen en andere decoratieve elementen. Deze kerstkransen brengen een natuurlijke, warme en gezellige sfeer in je huis.

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Rustieke kerstkransen:

Je vraagt je vast welke type kransen dit zijn… Rustieke kerstkransen hebben een natuurlijke en landelijke uitstraling. Ze worden vaak gemaakt van gedroogde takken, twijgen, stro of wilgentenen.

Deze kerstkransen brengen de schoonheid van de natuur naar binnen en kunnen worden versierd met gedroogde bloemen, houten ornamenten, touw en natuurlijke materialen zoals dennenappels en bessen.

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Moderne en minimalistische kransen:

Voor liefhebbers van een strak en eigentijds interieur zijn er moderne en minimalistische kerstkransen. Deze kransen hebben vaak een slank en gestroomlijnd ontwerp, gemaakt van materialen zoals metaal, draad of acryl.

Ze worden vaak versierd met eenvoudige en geometrische vormen, subtiele linten of verlichting voor een minimalistische en toch feestelijke uitstraling.

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

DIY en Creatieve kerstkransen:

Populair zijn de DIY kerstkransen die je zelf kan maken. Bij deze kerstkransen kan je jouw creativiteit de vrije loop laten gaan.

Met behulp van een kale basis, zoals een strokrans of een metalen ring, kun je je eigen unieke kerstkrans maken door toevoeging van persoonlijke decoraties, zoals linten, ornamenten, foto's, gedroogde bloemen, veren, of andere items die een speciale betekenis voor je hebben.

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Kunstkerstkransen:

Voor degenen die op zoek zijn naar een duurzame en herbruikbare optie, zijn er kunstkerstkransen gemaakt van hoogwaardige kunstmaterialen.

Deze kerstkransen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, variërend van realistische groenblijvende takken tot kleurrijke en opvallende varianten. Kunst kerstkransen hebben weinig onderhoud nodig en kunnen jaar na jaar worden gebruikt.

Welk onderhoud heeft een kerstkrans nodig?

Om ervoor te zorgen dat je kerstkrans er gedurende het hele seizoen fris en levendig uitziet, is regelmatig onderhoud belangrijk. Hieronder delen we enkele handige onderhoudstips om je kerstkrans in topconditie te houden, zodat je er jarenlang van kunt genieten!

1. Stofvrij houden:

Stof kan zich na verloop van tijd ophopen op de kerstkrans en de decoratieve elementen. Gebruik een zachte borstel of een föhn op de laagste stand om voorzichtig stof weg te blazen of af te borstelen. Zorg ervoor dat je dit regelmatig doet om de krans schoon en fris te houden.

2. Behoedzaam verplaatsen:

Wanneer je de kerstkrans verplaatst of opbergt, handel dan voorzichtig om beschadiging te voorkomen. Til de krans op bij de basis of steun de achterkant om ervoor te zorgen dat de takken en decoraties niet losraken of breken. Vermijd scherpe bochten of knikken in de takken, omdat dit de vorm en structuur van de krans kan aantasten.

3. Vermijd direct zonlicht en vocht:

Plaats de kerstkrans op een plek waar deze niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, omdat dit de kleur van de takken en decoraties kan vervagen. Ook moet je zien te voorkomen dat de kerstkrans wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden, zoals in de buurt van een vochtige ruimte of buiten in de regen. Dit kan ervoor zorgen dat het materiaal beschadigd raakt of dat er schimmelvorming optreedt. Laat een kerstkrans altijd goed drogen als deze in aanraking is geweest met een flinke regenbui.

4. Bescherm tegen huisdieren en kinderen:

Hier zal je misschien niet snel aan denken, maar als je huisdieren of jonge kinderen hebt, is het belangrijk om de kerstkrans buiten hun bereik te houden. Huisdieren kunnen geïnteresseerd zijn in de decoratieve elementen en kunnen de kerstkrans per ongeluk beschadigen. Kinderen kunnen de takken of decoraties per ongeluk losmaken. Plaats de kerstkrans op een veilige hoogte.

5. Repareren en vervangen:

Als een tak of decoratief element van de kerstkrans los of beschadigd raakt, repareer het dan zo snel mogelijk. Gebruik een lijmpistool of geschikte lijm om de onderdelen weer stevig vast te zetten. Als er sprake is van ernstige schade die niet kan worden gerepareerd, overweeg dan om het beschadigde element te vervangen of voeg nieuwe decoraties toe om de kerstkrans een opfrisbeurt te geven.

Hoe hang je een kerstkrans op?

Een kerstkrans kan je op verschillende plaatsen in je huis ophangen. Hier delen we handige tips en suggesties om je te helpen bij het ophangen van je kerstkrans op verschillende plaatsen in en rondom je huis.

Kerstkrans aan de voordeur:

De voordeur is een populaire plek om een kerstkrans op te hangen, omdat het meteen een warm welkom aan je gasten geeft. Gebruik een stevig haakje of een deurkranshouder om de kerstkrans op te hangen. Plaats het haakje bovenaan de deur, zodat de kerstkrans mooi op ooghoogte hangt. Zorg ervoor dat de kerstkrans stevig is bevestigd om te voorkomen dat deze wegwaait of verschuift als er een stevige wind staat.

Kerstkrans in huis:

Er zijn verschillende plaatsen binnenshuis waar je een kerstkrans kunt ophangen. Denk aan de muur in de hal, boven de open haard, aan de trapleuning, op een lege muur in de woonkamer of zelfs aan de achterkant van een eetstoel. Gebruik stevige haken, spijkers of speciale kranshangers om de krans veilig op te hangen. Zorg ervoor dat de kerstkrans op een plek hangt waar deze goed zichtbaar is en een mooie aanvulling vormt op je interieur.

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Kerstkrans aan het raam:

Kerstkransen kunnen er ook prachtig uitzien wanneer ze aan ramen worden opgehangen. Gebruik zuignappen met haken om de kerstkrans aan het raam te bevestigen. Plaats de zuignappen aan de bovenkant van het raamkozijn en hang de kerstkrans aan de haken. Zorg ervoor dat de zuignappen stevig vastzitten voor extra stabiliteit, zodat de kerstkrans niet van het raam valt.

Kerstkrans in de tuin:

Als je een tuin, terras of balkon hebt, kun je de kerstkrans ook buiten ophangen om een feestelijke sfeer te creëren. Hang de kerstrans bijvoorbeeld aan de veranda, op een schutting of aan de buitenkant van ramen. Gebruik buitenhaken of speciale kerstkranshouders die bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Controleer of de kerstkrans goed is bevestigd en bestand is tegen wind en regen.

Alternatieve opties om je kerstkrans op te hangen:

Als je geen geschikte ophangmogelijkheden hebt of liever geen gaten wilt maken, zijn er alternatieve opties om je kerstkrans op te hangen. Gebruik bijvoorbeeld een lint of een mooi touw om de kerstkrans aan deurknoppen, kastdeuren of gordijnroedes te bevestigen. Zorg ervoor dat het lint of touw stevig vastgebonden is om te voorkomen dat de kerstkrans valt.

Top 3 Beste kerstkransen:

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Ulinek kerstkrans met verlichting

Bekijk prijs
bij Amazon.nl
Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Royal Christmas Washington kerstkrans

Bekijk prijs
bij Bol.com
Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Idena Led-kerstkrans

Bekijk prijs
bij Amazon.nl

Top 3 Beste kerstkrans accessoires:

Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Kerstkrans hanger

Bekijk prijs
bij Bol.com
Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Dennenappels

Bekijk prijs
bij Bol.com
Kerstkrans-kopen-beste-kerstkrans-kerstkrans-voordeur-kerstkrans-action-kerstkrans-deur-kerstkrans-intratuin-kerstkrans-tuin

Sneeuwspray

Bekijk prijs
bij Bol.com

Meest gestelde vragen

Wat is de beste kerstkrans van dit moment?
Op dit moment is de beste kerstkrans de Ulinek kerstkrans met verlichting en kerstballen. Dit is een prachtige feestelijke kerstkrans met kerstballen en verlichting. Dankzij de twee kabelbinders is de kerstkrans makkelijk op te hangen en daarnaast is hij ook nog eens veilig in gebruik door de batterijen i.p.v. stroomdraden waarmee je de kerstkrans extra kan laten 'stralen'.

Wat is de beste goedkope kerstkrans?
Op dit moment is de kerstkrans van stro de beste goedkope kerstkrans. Of dit de mooiste kerstkrans is kun je zelf het beste bepalen. Soms kun je beter net iets meer uitgeven aan een mooie kerstkrans die jaren meegaat en er leuk en feestelijk uitziet. Ook kun je deze goedkope kerstkrans zelf versieren met decoratiemateriaal, zodat hij er leuk en feestelijk uitziet, want dat is tenslotte wat je tijdens de feestdagen wilt.  

Wat kost een kerstkrans?
De prijs voor een kerstkrans varieert van ca. € 10,- tot ruim € 300,-. Bekijk hier de verschillende modellen.

Waar kan ik het beste een kerstkrans te kopen?
Uit ons onderzoek komt naar voren dat je het beste een kerstkrans kan kopen bij Blokker.nl, Bol.com of Amazon.nl