Camper-huren-met-hond-camper-huren-duitsland-camper-huren-nederland-camper-huren-noorwegen-camper-huren-canada-camper-huren-amerika-camper-huren-zeeland

5x Betrouwbare websites:
Camper huren in 2024!

Een camper huren voor jullie vakantie is best wel even spannend. Waar kan je een camper huren? Waar moet je op letten als je een camper gaat huren? en hoeveel kost het huren van een camper? Zomaar een paar vragen die je vast herkent.

Het huren van een camper wordt steeds populairder. Logisch als je bedenkt dat je dan iedere dag van de vakantie zelf kan kiezen waar je naar toe gaat en waar je wilt overnachten, terwijl je een bed en keuken bij je hebt. In dit artikel laten we je precies zien via welke websites je een camper kunt huren.

5x Websites camper huren:

1. PaulCamper.nl (12.000+ campers)
2. Goboony.nl (2800+ campers)
3. Worldwidecampers.com (wereldwijd)
4. Snappcar.nl
5. Marktplaats.nl

De meest betrouwbare websites om een camper te huren hebben we hiernaast op een rijtje gezet. Deze websites verhuren een groot aantal campers van particulieren, waardoor de prijzen aantrekkelijk zijn.


Het is belangrijk dat je nagaat welk website een camper heeft die aan jullie wensen voldoet. Veel succes met het vinden van een geschikte camper!

"Met een camper is het genieten van bijzondere plekjes"

Camper-huren-met-hond-camper-huren-duitsland-camper-huren-nederland-camper-huren-noorwegen-camper-huren-canada-camper-huren-amerika-camper-huren-zeeland

Nr. 1: PaulCamper.nl

PaulCamper.nl heeft meer dan 12.000 campers van particulieren in de verhuur.  Dit verhuurplatform is van oorsprong Duits en heeft op dit moment in Nederland en Duitsland het grootste aanbod campers en andere kampeervoertuigen van particulieren. Ook in Oostenrijk en Groot-Brittannië is PaulCamper actief. Wil je weten welke campers je kan huren, dan tref je hier een overzichtelijke website aan, met diverse keuze filters om je wensen te specificeren. .

Besluit je eenmaal een camper te huren via PaulCamper.nl dan betaal je éénmalige servicekosten. Kijken we naar de kosten van de totale huurprijs bij annulering, dam zien we dat deze oplopen naarmate de dag van vertrek aanbreekt. Bij PaulCamper gaat het dus iedere keer in stapjes. De hoogte van de borg wordt bepaald door de verhuurder. Deze staat vermeld in het camper profiel en in de boekingsbevestiging. De borg ligt over vrijwel altijd zo tussen de € 500,- en € 1500,-

Heb je eenmaal een leuke camper op hun website gezien, let er dan wel op hoe deze verzekerd is. Dit kan namelijk verschillen per aanbieder. Zo kan de camper die je wilt gaan huren bijvoorbeeld via de PaulCamper verzekering bij Allianz verzekerd zijn of via de eigen verzekering van de verhuurder. Controleer dit dus goed! Is de camper verzekerd via de PaulCamper verzekering dan kun je tegen bijbetaling het eigen risico verlagen tot een minimum van €250,-.


De website van PaulCamper is overzichtelijk en per camper kun je precies zien wat de ervaringen van eerdere huurders is, zo weet je wat je te wachten staat als je een camper gaat huren!

Voordelen:

 • Ruim aanbod 12.000+ campers van particulieren.
 • Grootste aanbieder in Nederland en Duitsland.
 • Overzichtelijke website.
 • Ervaringen op website per camper van eerdere huurders.
 • Eigen risico is te verlagen bij verzekering PaulCamper.

  Nadelen:
 1. Type verzekeringen is per camper anders.
 2. PaulCamper stuurt je bij klachten of schade door naar particulier.

Bekijk campers bij PaulCamp >>

Filmpje: Zo werkt PaulCamper:

Camper-huren-met-hond-camper-huren-duitsland-camper-huren-nederland-camper-huren-noorwegen-camper-huren-canada-camper-huren-amerika-camper-huren-zeeland

Nr. 2: Goboony.nl

Wil je een camper huren kijk dan vooral ook op Goboony.nl. Op deze website heb je een royale keus aan campers van particulieren in ruim 17 landen. Op de website tref je een ruim aantal filters die je in kan stellen om je keuze specifiek te maken. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op brandstof of merk van de camper. Net als PaulCamper.nl rekent ook Goboony.nl servicekosten tijdens het boeken.

Bij Goboony is de borg is verwerkt in de laatste aanbetaling die je doet voordat je op reis gaat. Dit is normaal gesproken 3 weken voor aanvang van de boeking. Op die manier is de verhuurder ervan verzekerd dat de borg betaald is aan Goboony. Mocht je de borg, die is ingesteld door de verhuurder, te hoog vinden dan kun je  een eigen risicover (Zorgeloos Reizen)- zekering afsluiten. Op deze manier kun je de borg & het eigen risico verlagen tot  € 150,00. Net zoals bij andere zit pechhulp standaard bij de prijs inbegrepen.

Voordelen:

 • Ruim aanbod campers van particulieren in 17 landen.
 • Overzichtelijke website.
 • Ervaringen op website per camper van eerdere huurders.
 • Borg & eigen risico is te verlagen tot € 150,-.

  Nadelen:
 1. Type verzekeringen is per camper anders.

Bekijk campers bij Goboony >>

Filmpje:
Rondreis door Slovenië met camper via Goboony

Camper-huren-met-hond-camper-huren-duitsland-camper-huren-nederland-camper-huren-noorwegen-camper-huren-canada-camper-huren-amerika-camper-huren-zeeland

Nr. 3: WorldWideCampers

WorldWideCampers.com is al meer dan 30 jaar specialist in de verhuur van campers. Een camper huren bij WorldWideCampers kan wereldwijd in meer dan 7 continenten. Zo kun je een camper huren in Europa, maar ook in Noord-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika en Caraïben, Oceanië en Zuid-Amerika.


Het leuke bij WorldWideCampers.com is dat ze regelmatig speciale aanbiedingen hebben, zoals de Wegbreng Special in Amerika. Zo kan je voor een laag tarief v.a. € 10,- per nacht een camper van de ene locatie naar de andere locatie brengen en profiteren jullie van een lage camper huurprijs!


Wel vinden we deze website wat minder overzichtelijk dan de voorgaande websites waar je een camper kan huren. De website is deels in het Nederlands en deels in het Engels. Ook moet je eerst doorklikken op de knop 'kies de extra's' om te zien wat niet bij de huurprijs inbegrepen is.


Hoe de camper verzekerd is staat niet duidelijk bij de camperadvertentie vermeld. We hebben het uitgezocht en huur je een camper via WWC dan is de camper standaard verzekerd bij schade  aan de huurcamper bij een ongeval met een ander voertuig op de openbare weg en diefstal. Het eigenrisico kun je afkopen door per dag een extra bedrag te betalen. Dit kan niet in Australië en Nieuw-Zeeland.


De annuleringskosten voor het huren van een camper bij WorldWideCampers zijn tot 14 dagen voor de ophaaldatum van de camperreservering: € 50,00 annuleringskosten + mogelijke annuleringskosten van de camperverhuurder. Annuleer je binnen 14 dagen voor de ophaaldatum van de camperreservering dan betaal je € 100,00 annuleringskosten + mogelijke annuleringskosten van de camperverhuurder.


Voordelen:

 • Wereldwijd campers huren.
 • Ruim 30 jaar ervaring met camper verhuren.
 • Regelmatig speciale acties.
 • Eigen risico is te verlagen.
 • Grote klanttevredenheid.

  Nadelen:
 1. Website is niet heel overzichtelijk.
 2. Website deels is Nederlands en deels in Engels.
 3. Verzekering is niet altijd duidelijk.

Bekijk alle campers op WorldWideCampers.com >>

Filmpje:
Camper huren via WorldWideCampers.nl

Camper-huren-met-hond-camper-huren-duitsland-camper-huren-nederland-camper-huren-noorwegen-camper-huren-canada-camper-huren-amerika-camper-huren-zeeland

Nr. 4: Snappcar

Waar je misschien niet aan zou denken is de website Snappcar.nl. Via dit platform worden vooral auto’s verhuurd, maar ook enkele campers. Ook hier kun je per camper kijken wat de ervaring van eerdere huurders is. Zo weet je een beetje wat je krijgt als je een camper huurt.

Snappcar rekent bij het huren van een camper pechhulp en verzekeringskosten bovenop de huurprijs. Dit hoeft niet te betekenen dat je dan veel duurder uit bent dan bij andere platforms waar je een camper kunt huren. Als je niet met een creditcard betaald is de borg € 250,-Een camper is via Snappcar All-risk verzekerd (volledig casco en WA). Wat wel een fijn idee is als je op vakantie gaat!

Voordelen:

 • Niet zo bekend voor het huren van campers, waardoor je in het hoogseizoen meer kans maakt
              om nog een camper te vinden.
 • Duidelijke website en eenvoudig reserveren.
 • All-risk verzekering via Snappcar.


Nadelen:

 1. Klein aanbod campers.


Bekijk campers bij Snappcar >>

Camper-huren-met-hond-camper-huren-duitsland-camper-huren-nederland-camper-huren-noorwegen-camper-huren-canada-camper-huren-amerika-camper-huren-zeeland

Nr. 5: Marktplaats

Via Marktplaats kun je ook campers huren. Deze zijn vaak van particulieren en soms ook van bedrijven of verhuurplatforms. Er staan allerlei modellen campers te huur via de website van Marktplaats.

Zie je een camper staan die aanspreekt, dan is het wel verstandig om goed na te gaan hoe de camper precies verzekerd is en hoe het zit met pechhulp. Het is namelijk maar de vraag of iedere verhuurder die zijn camper op marktplaats zet, zich ervan bewust is dat er een aparte verzekering nodig is als iemand de camper huurt. We horen namelijk geluiden dat dit niet altijd het geval is. 


Voordelen:

 • Eenvoudig zoeken.
 • Bekend platform.
 • Veel particuliere aanbieders.

  Nadelen:
 1. Verzekering is niet altijd goed geregeld.
 2. Pechhulp is niet standaard geregeld.

Bekijk campers op marktplaats >>

Waar moet ik op letten als ik een camper ga huren?

Als je een camper gaat huren dan is het verstandig om eerst te kijken naar de wensen waaraan de camper moet voldoen. Willen jullie een camper huren dan is het verstandig om eerst een paar belangrijke eisen op een rijtje te zetten.

Hoeveel slaapplaatsen moet de camper minimaal hebben?
Als eerste is het verstandig om jezelf af te vragen met  hoeveel personen jullie minimaal in de camper willen overnachten. Door op dit aantal slaapplaatsen te zoeken krijg je vaak al een leuk aantal campers te zien die je zou kunnen huren.

Wel of geen douche en/of toilet in de camper?

Is het voor jullie belangrijk dat de camper is voorzien van een een douche en/of toilet? Niet alle campers hebben namelijk standaard een douche en/of toilet. Wel is het zo dat dit extra schoonmaak werk met zich meebrengt omdat de afvaltanks ook geleegd moeten worden.

Keukenblok en/of kookmogelijkheid?
Wil je onderweg lekker kunnen kokkerellen dan is een kookmogelijkheid ook wel erg handig. Kijk wat je belangrijk vind en zoek dan een camper die aan je wensen voldoet. Zo heeft een Buscamper vaak een kleiner keukenblok dan een Integraal camper. 

Wel of geen airco?
Waar je misschien niet snel aan zal denken is airco. Zeker tijdens warme zomermaanden is het lekker als de camper gekoeld kan worden. Zo kun je bij PaulCamper een keuze maken of je airco in de bestuurderscabine wilt en/of in het woongedeelte en bij Goboony of je airco wilt tijdens het rijden.

Een automaat voor lange afstanden?
Daarnaast kun je er tijdens het zoeken naar een geschikte camper ook nog voor kiezen of je  extra comfort wilt tijdens het rijden van lange afstanden. Zo kun je ervoor kiezen om te zoeken naar een camper met automaat als versnellingsbak.

Hoeveel is het aantal vrije kilometers?
Zoek je een camper om te huren via één van bovengenoemde websites, dan zul je zien dat vrijwel iedere camper ook een max. aantal vrije kilometers per week of per dag heeft. Kom je boven dit aantal kilometers uit dan zal de verhuurder extra kosten in rekening brengen.

Moet je borg betalen?
Ook is het verstandig om na te gaan of je borg  voor het huren van een camper moet betalen en hoeveel precies. Dit kan per aanbieder verschillen. Op verschillende platforms kun je de borg ook deels afkopen en daardoor aanzienlijk verlagen. Mocht je dit willen, zoek dan zeker even op de website van de aanbieder wat de mogelijkheden zijn!

Hoe is de camper verzekerd?
En een extra puntje van aandacht verdient wat ons betreft zeker de verzekering die op de camper zit. We vinden het namelijk niet altijd even duidelijk hoe een camper precies is verzekerd. Ga voordat je een camper huurt altijd goed na wat de verzekering precies inhoud en wat het eigen risico precies is. Ook op internet lees je soms verhalen van mensen die achteraf bij schade pas ontdekken dat de camper niet altijd optimaal verzekerd was. Je kan soms beter iets meer betalen, dan bij schade flink wat geld kwijt te zijn. Ook het eigen risico kun je bij sommige aanbieders afkopen en daarmee verlagen.

Is het meenemen van een hond toegestaan?
Wil je een huisdier meenemen op jullie campervakantie? Helaas is het niet in alle campers toegestaan om een hond mee te nemen. Vrijwel altijd zal je dit duidelijk in de advertentie zien staan. Kun je er niets over vinden, dan is het verstandig om eerst even contact op te nemen met de eigenaar van de camper en te vragen of jullie hond in de camper mee mag.

Wat is de ervaring van eerdere huurders?
Vergeet voordat je een camper gaat huren niet om de reviews te bekijken die bij de advertentie staat. Daarnaast checken wij zelf ook altijd de reviews die mensen geven aan het platform waar je een camper kan huren. Zo krijg je een vrij goed beeld van de ervaringen die eerdere huurders hebben gehad met de caravan die jij op het oog hebt en het platform waar je de caravan kunt huren.

En misschien wel één van de belangrijkste vragen: Wat is jullie budget? Als je een camper gaat huren variëren de prijzen. Zo zien we dat de prijs per dag varieert van zo'n € 30,- t/m € 250,- per dag en alles wat daar tussenin zit. Uiteraard is het zo dat een camper met een hogere dagprijs vaak ook heel wat luxer is uitgevoerd dan een camper met een lagere dagprijs.

Lees de advertentie dus altijd heel goed door en check of alles duidelijk is!

Welke type campers kun je huren?

Wil je een camper huren dan zul je zien dat je verschillende type campers kunt huren. Zo kun je kiezen voor een Alkoof camper, Buscamper of een Integraal camper. Wij zullen je hier precies uitleggen wat je per type camper kan verwachten.

Wat is een Alkoof camper?
Een Alkoof camper is te herkennen aan de uitbouw bovenop de cabine. In deze alkoof zijn slaapplaatsen voor meerdere personen, zodat je er over het algemeen met een groot gezin in kunt slapen. Daarnaast heeft een alkoof camper ook meer opbergruimte.

Bekijk Alkoof campers >>

Wat is een Buscamper?
Een buscamper ziet er aan de buitenkant uit als een gewoon busje. Binnenin is de buscamper voorzien van een ingebouwd bed, keukentje en zitje zodat je er in kunt leven. Vaak is er spaarzaam omgegaan met de ruimte, omdat een buscamper vaak minder ruim is dan een ander type camper.

Bekijk buscampers >>

Wat is een Integraal camper?
Een Integraal camper heeft geen afscheiding tussen de cabine en de woonruimte. Zo zijn deze compleet geïntegreerd. De integraal camper staat dan ook bekend als de meest luxe camper van alle camper types die je kunt vinden.

Bekijk Integraal campers >>

Een camper huren... hoe gaat dat precies? [Stappenplan!]

Omdat veel campers gemiddeld maar zo'n 4-6 weken gebruikt worden, verhuren eigenaren van campers hun camper vaak nog via websites als PaulCamper, Goboony, WorldWideCampers, Snappcar of Marktplaats. Zo hoeven andere mensen niet perse een eigen camper te kopen, maar kunnen ze ervoor kiezen om een camper te huren van  iemand anders, zodat ze tegen betaling 1 of meerdere weken kunnen genieten van een mooie campervakantie.

Je vraagt je vast af: Hoe gaat het huren van een camper precies in zijn werk? Dat zullen we je nu kort proberen uit te leggen.

Stap 1: Je kijkt eerst aan welke eisen de camper moet voldoen, denk hierbij aan; het aantal slaapplaatsen, wil je een douche, wc en keukenblokje in de camper hebben. Welk type camper gaat jullie voorkeur naar uit? Hoe oud mag de camper zijn? In welk land willen jullie met de camper reizen? Wat is jullie budget?
Stap 2: Vul alle wensen die jullie hebben in bij de filters op de website waar je een camper kan huren. 

Stap 3: Selecteer de camper die jullie interesse heeft en lees de advertentie goed door; check hoe het zit met de verzekering, de borg, de annuleringskosten, het aantal vrije kilometers en kijk of de camper nog te huur is in de periode dat jullie op vakantie willen gaan.
Stap 4: Vraag een vrijblijvende offerte aan of reserveer de camper. De campereigenaar zal de aanvraag eerst goed moeten keuren, waarna de reservering is bevestigd. Zo weet je zeker dat je de camper huurt in de periode dat jullie op vakantie willen gaan. 
Stap 5: Dan volgt de betaling. De betaling loopt eigenlijk altijd via de website waar je de reservering hebt geplaatst. Eerst betaal je een aanbetaling en het laatste deel betaal je een aantal weken voordat jullie met de camper vertrekken. Hou er wel rekening mee dat je ook een borg moet betalen. De borg krijg je terug zodra de huurperiode afgelopen is en de camper schadevrij teruggekomen is.
Stap 6: Vervolgens breekt de dag aan dat je de camper die jullie gehuurd hebben op kan halen. Over het algemeen is dit bij de particulier thuis of in de stalling. Dit hebben jullie vooraf besproken. De particuliere eigenaar geeft als het goed is uitleg over de werking van de caravan. Vervolgens kunnen jullie vertrekken en jullie campervakantie kan beginnen! 
Stap 7: Is jullie vakantie om, dan zul je de camper die jullie huren weer terug moeten brengen. Het is verstandig om vooraf met de eigenaar van de camper af te spreken waar en wanneer je de camper weer terugbrengt. In veel gevallen mag je de camper veegschoon en in de opgehaalde staat weer terugbrengen. Een enkele keer zal de eigenaar vragen om de camper voordien ook nog door de wasstraat te halen.

💡Camper huren? 
Waar moet je op letten bij het rijden met een camper? 
Praktische tips in onderstaande video!

Waar kan ik een camper huren in Europa?

Wil je een camper huren in Europa, dan is PaulCamper de grootste in Nederland en Duitsland met ruim 12.000 campers van particuliere verhuurders. Bij Goboony kun je in zo'n 17 landen een camper huren, dit is zowel in Europa als in Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Via WorldWideCampers kun je in 7 continenten een camper huren. Zo kun je bij WorldWideCampers niet alleen een camper huren in Europa, maar ook in Noord-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika en Caraïben, Oceanië en Zuid-Amerika. Wel verschilt het aanbod bij alle aanbieders per land. Je hebt dus een scala aan keus!

Camper-huren-met-hond-camper-huren-duitsland-camper-huren-nederland-camper-huren-noorwegen-camper-huren-canada-camper-huren-amerika-camper-huren-zeeland

Waar kan ik een camper huren in Amerika?

Wil je een camper huren in Amerika, dan zijn er verschillende aanbieders waar je terecht kunt. Zo heeft WorldWideCampers een groot aantal campers te huur in Noord-Amerika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Regelmatig heeft WorldWideCampers speciale aanbiedingen, zodat je een camper van de ene locatie naar de andere locatie kunt brengen tegen een kleine vergoeding vanaf € 10,- per nacht. Het is zeker de moeite waard om even te kijken of er op dit moment een aanbieding loopt en of dit iets voor je is. Zo kun je wellicht een camper huren tegen een lage huurprijs, terwijl jullie een mooie vakantie beleven!

Camper-huren-met-hond-camper-huren-duitsland-camper-huren-nederland-camper-huren-noorwegen-camper-huren-canada-camper-huren-amerika-camper-huren-zeeland

Meest gestelde vragen

Wat is het beste verhuur platform als ik een camper wil huren?

Op dit moment zijn de meest populaire websites om een camper te huren: PaulCamper.nl, Goboony en de website van Worldwidecampers.

Wat kost het huren van een camper?
De prijs voor het huren van een camper varieert v.a. € 70,- t/m ruim € 250,- per nacht. Bekijk hier de verschillende campers.

Welk rijbewijs heb ik nodig als ik een camper huur?
Voor een camper met een max. gewicht van 3500kg en is de camper geschikt voor het vervoer van max. 8 personen, dan is rijbewijs B (auto) voldoende. Voor een zwaardere en grotere camper heb je rijbewijs C of C1 (vrachtwagenrijbewijs) nodig. 

Hoe oud moet je zijn als je een camper wilt huren?
In Nederland varieert dit per platform en verhuurder. Zo zijn er caravans die je kan huren vanaf 18 jaar, als je maar in het bezit bent van een geldig rijbewijs B. Er zijn ook websites en verhuurders waar je een camper pas meekrijgt als je 23 jaar bent. Als je rond deze leeftijd zit, ga dan altijd eerst na of hier voorwaarden aan verbonden zijn. In Amerika kun je een camper huren als je in bezit bent van een geldig rijbewijs B en 21 jaar of ouder bent.

Waar kan ik goedkoop een camper huren?
Op vrijwel alle websites kun je zelf aangeven wat je budget voor het huren van een camper is. Wil je echt heel goedkoop een camper huren, dan raden we aan om te kijken of WorldWideCampers een aanbieding heeft lopen, waar je voor één tot enkele tientjes per dag een camper kunt huren. 


Waar kun je het beste een camper huren?

Uit ons onderzoek komt naar voren dat je het beste een camper kunt huren bij PaulCamper.nl, Goboony, Worldwidecampers of Snappcar.