Bolderkar-kopen-voor-en-nadelen-bolderkar

Bolderkar kopen? Dit zijn de voor- en nadelen! [+ Tips]

Denk je erover om een bolderkar te kopen? Dan zoek je vast een goede en betaalbare bolderkar waar je veilig je kind(eren) en/of spullen in kan vervoeren. Voordat je geld uit gaat geven wil je wel goed weten wat de voor- en nadelen van een bolderkar zijn.

In dit artikel hebben we alle voor- en nadelen van bolderkarren verzameld, zodat je zelf een goede overweging kan maken of je wel of geen bolderkar gaat kopen.

Wat is een bolderkar?

Een bolderkar is een bak op wielen. Vroeger kende we vooral de houten bolderkar met luchtbanden waar je kinderen en spullen in mee kon nemen naar het strand, bos of op vakantie. Tegenwoordig zijn er ook opvouwbare bolderkarren die veel lichter zijn dan de houten bolderkar en die je eenvoudig in kan klappen en mee kan nemen in je auto.

Tegenwoordig zijn er allerlei varianten bolderkarren. Zo zijn er dus de opvouwbare bolderkar, de bolderkar met zitjes, de bolderkar met dakje, de bolderkar met luchtbanden, de bolderkar met duwstang en nog steeds de houten bolderkar
Bolderkar-kopen-voor-en-nadelen-bolderkar

Wat zijn de voor- en nadelen van een bolderkar?

Voordeel 1 - Keuze uit diverse modellen

Wil je een bolderkar kopen dan zul je eerst een keuze moeten maken tussen de verschillende modellen die er momenteel aangeboden worden. Een populaire bolderkar is de opvouwbare bolderkar, omdat deze weinig weegt en makkelijk in- en uitklapbaar is. Zo is het duwen minder zwaar dan bij de traditionele houten bolderkar en kan de opvouwbare bolderkar ook makkelijk in de auto meegenomen worden omdat hij niet veel ruimte inneemt.

Wil je een bolderkar kopen omdat je graag je kinderen wilt vervoeren tijdens een uitje naar het strand, het bos of op vakantie? Dan kun je er ook voor kiezen om een bolderkar met zitjes te nemen. Deze zitjes zijn vaak erg comfortabel en hebben een veiligheidsgordel, zodat je kindje veilig vast zit. Zeker als je op paden loopt die wat steiler zijn dan normaal kan dit erg handig zijn. Zo blijft jullie kindje goed zitten in de bolderkar en glijd het niet van de ene naar de andere kant of valt er in het ergste geval uit!
Bolderkar-kopen-voor-en-nadelen-bolderkar

Voordeel 2 - Licht van gewicht

Vergelijken we de bolderkarren van vroeger met nu, dan weegt een bolderkar nu heel wat minder. Zeker als je een niet al te grote opvouwbare bolderkar wilt kopen. De echt grote  opvouwbare bolderkarren met bijvoorbeeld 4 zitjes en een dakje wegen wel evenveel als een traditionele houten bolderkar.

Het voordeel van een bolderkar die weinig weegt, is dat je hem makkelijker over oneffen paden kan trekken en/of duwen. Daarnaast is de bolderkar ook makkelijker in de auto te zetten, zeker als deze ook nog eens opvouwbaar is.

Voordeel 3 - Makkelijk mee te nemen

Beslissen jullie om een opvouwbare bolderkar te kopen, dan zal je merken dat het inklappen en uitklappen van de kar snel gebeurd is. Doordat je de bolderkar in een klein pakketje op kan vouwen is hij makkelijk overal mee naar toe te nemen. Zo kan hij ook mee op vakantie, omdat hij toch weinig ruimte in de auto inneemt. Lekker makkelijk om al je spullen naar jullie vakantiehuisje, caravan of camper te vervoeren, zo voorkom je veel sjouwen en lopen.

Wil je weten hoe snel je een opvouwbare bolderkar uit kan klappen? Bekijk onderstaand filmpje:

💡Filmpje: Uitklappen bolderkar

Voordeel 4 - Betaalbaar

Waar je vroeger honderden euro’s kwijt was als je een bolderkar wilde kopen, betaal je nu heel wat minder. Tegenwoordig heb je al een hele goede bolderwagen voor een veel lagere prijs. Vergelijk wel eerst verschillende modellen voordat je een bolderwagen gaat kopen!

Heb je geen zin om zelf uitvoerig onderzoek te doen? Bekijk dan hier de uitslag van ons onderzoek over de beste bolderwagens van dit moment!  

En dan nu de nadelen van een bolderkar:

Nadeel 1 - Opvouwbare bolderkar minder robuust dan de houten bolderkar

Er zijn vrijwel geen echt slechte bolderkarren op de markt, al zit er wel verschil in robuustheid, kwaliteit en draagvermogen. Het spreekt voor zich dat een houten bolderkar robuust gebouwd en zeer degelijk is. Kijken we naar een opvouwbare bolderkar, dan heeft deze geen robuuste wanden en is minder zwaar uitgevoerd. Een oerdegelijke bolderkar is de houten bolderkar, alleen is deze wel zwaarder en niet zo klein inklapbaar als de opvouwbare bolderkar. 

Nadeel 2 - Kunststof wielen zijn niet allemaal zo degelijk

Waar een houten bolderkar altijd luchtbanden heeft is dit bij een opvouwbare bolderkar niet het geval. Tegenwoordig hebben veel bolderkarren kunststof wielen. Onze ervaring is dat er veel verschil in kwaliteit is! Let er bij het kopen van een bolderwagen dan ook altijd op of de wielen van goede kwaliteit zijn. Vaak lees je dit al in de reviews die bij de advertentie van de bolderwagen staan. Op deze manier voorkom je een miskoop!

Wil je weten wat de 15 beste bolderkarren van dit moment zijn? Bekijk hier de uitslag van ons onderzoek >>

Nadeel 3 - Niet alle bolderkarren hebben een duwstang

Ga je een bolderkar kopen, let er dan ook op of je een duwstang nodig hebt. Zeker op steile paden en wegen is het erg handig als de bolderkar aan de achterzijde nog een duwstang heeft. Zo kan de voorste persoon de bolderkar trekken en kan aan de achterzijde nog iemand mee helpen duwen. Zeker als je kinderen in de bolderkar vervoert is dit echt aan te raden! Onze ervaring is namelijk dat niet alle bolderkarren en duwstang hebben…

bolderkar-kopen-voordelen-en-nadelen-bolderkar

Top 3 beste bolderkarren:

Beste-bolderkar-bolderkar-opvouwbaar-bolderkar-action-bolderkar-luchtbanden-bolderkar-decathlon-bolderkar-met-zitjes-bolderkar-met-duwstang-bolderkar-met-dakje

LifeGoods bolderkar
120kg

Beste-bolderkar-bolderkar-opvouwbaar-bolderkar-action-bolderkar-luchtbanden-bolderkar-decathlon-bolderkar-met-zitjes-bolderkar-met-duwstang-bolderkar-met-dakje

Fuxtec FX-CTL900 bolderkar

Beste-bolderkar-bolderkar-opvouwbaar-bolderkar-action-bolderkar-luchtbanden-bolderkar-decathlon-bolderkar-met-zitjes-bolderkar-met-duwstang-bolderkar-met-dakje

Quechua opvouwbare bolderkar

Beste bolderkar van dit moment:

Wil je meer informatie over bolderkarren? Bekijk dan ook eens onderstaande artikelen:- Top 15 beste bolderkarren van dit moment!
- Product review: LifeGoods bolderkar 120 kg 

Meest gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een bolderkar?
Ben je van plan om een bolderkar te kopen? Dan is het voordeel de enorme keuze. Zo kun je kiezen voor de bekende traditionele houten bolderkar of de populaire opvouwbare bolderkar, eventueel zelfs met zitjes en/of een dakje. Zo is een opvouwbare bolderkar veel lichter van gewicht dan een houten bolderkar en is ook makkelijk in de auto mee te nemen. Tegenwoordig zijn bolderkarren veel goedkoper dan jaren geleden, zo betaal je tegenwoordig relatief weinig voor een goede bolderkar.

Wat zijn de nadelen van een bolderkar?
Een opvouwbare bolderkar is minder robuust dan een houten bolderkar. Daar staat tegenover dat deze wel makkelijker overal mee naar toe te nemen is. Waar houten bolderkarren fijne luchtbanden hebben, bezitten opvouwbare bolderkarren in meerdere gevallen kunststofwielen. Niet in alle gevallen zijn deze van goede kwaliteit. Een aandachtpunt om op te letten voordat je een bolderkar gaat kopen! Ook hebben niet alle bolderkarren een duwstang wat in de praktijk een gemis kan zijn, zeker als je met kinderen in de bolderkar op steile wegen en paden rijdt.  

Wat is de beste bolderkar van dit moment? 
Op dit moment is de beste bolderkar van dit moment de LifeGoods bolderkar 120kg. Dit is een krachtpatser onder de opvouwbare bolderkarren en is makkelijk in gebruik. Daarnaast heeft deze bolderkar de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Waarom een bolderkar kopen? 
Wanneer je op de camping zit, op vakantie gaat of gewoon een dagje naar het strand of bos gaat, is het met kinderen of een hond ideaal om een bolderkar te kopen. Zo kun je ze toch meenemen zonder dat ze moe worden van het lopen, dit scheelt veel frustratie bij allemaal. Daarnaast is een bolderkar ook handig om boodschappen of (vakantie)spullen in te vervoeren, het scheelt veel sjouwen en lopen! Bekijk hier de beste bolderkarren van dit moment

Wat kost een bolderkar?
De prijs voor een bolderkar begint rond de € 70,- en kan oplopen tot wel € 950,-. Bekijk hier bolderkar aanbiedingen.

Waar koop ik een goede bolderkar?

Uit ons onderzoek komt naar voren dat je een goede bolderkar online het beste kan kopen bij Bol.com, Amazon.nl of Blokker.nl