Beste-accu-caravan-mover-accu-test-mover-accu-aansluiten-caravan-lichtgewicht-accu-caravan-mover-lithium-accu-caravan-mover

Top 3 Beste accu's voor caravan movers van 2024!

Ben je op zoek naar een accu voor je caravan mover? Dan zoek je vast een goede en betaalbare accu die geschikt is voor caravan movers. Het is vooral belangrijk dat de accu voor je caravan mover ook de winterperiode in de stalling overleeft en dat deze niet te zwaar is.

Op het internet zijn veel accu's voor caravan movers te vinden. Welke accu is geschikt voor jouw caravan mover en welke kies je? En niet te vergeten: welk budget heb je beschikbaar? Door de vele keus die er is, is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken en kost dit vaak uren uitzoekwerk. Daarom hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan en laten we je hier de beste accu's voor caravan movers zien! Dat scheelt je weer heel wat uitzoekwerk.


Zo hebben we voor dit artikel allerlei accu's voor caravan movers met elkaar vergeleken, hebben reviews van gebruikers gecheckt en uitgezocht waar je de beste prijs betaald voor een accu voor je caravan mover. We laten je per accu precies zien wat de eigenschappen zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Zo kun je uiteindelijk zelf de beste keuze maken. Alvast veel plezier met de nieuwe accu voor je caravan mover!

Top 3 beste accu caravan mover:

1. Victron peak power accu (beste prijs-kwaliteit)

2. Enduro Li-Ion accu Li-1220 (beste allround accu)
3. AQ-LITH 12V 30AH LiFePO4 Accu (beste budget accu)

De beste accu voor caravan mover van dit moment is de Victron peak power accu. Deze accu voor caravan movers is de winnaar omdat het de beste prijs-kwaliteit accu is met de meeste mogelijkheden!

De belangrijkste vraag is natuurlijk: Is deze accu ook geschikt voor jouw caravan mover? Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇

Welke accu voor je caravan mover?

Een accu voor je caravan mover gebruik je vaak maar enkele keren per jaar. Zodra de caravan in de stalling staat, zal je de caravan mover een langere tijd niet gebruiken. De accu van de caravan mover wordt in die periode niet gebruikt. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt welke accu geschikt is om een langere periode niet te gebruiken.

Zo is een standaard loodzuur accu bijvoorbeeld zwaar, maar wel relatief goedkoop. Een groot nadeel is dat deze accu heel slecht tegen kou kan. Wordt de accu een langere periode niet gebruikt dan ontlaad deze snel en is de kans groot dat de  accu van je caravan mover na de winter kapot is. In dit geval is het belangrijk dat je een loodzuur accu, ook in de winterperiode, op een warme plek bewaard en oplaadt.

Kijken we naar AGM accu's voor je caravan mover dan zijn deze minder zwaar dan een loodzuur accu en ze vragen heel wat minder onderhoud. Zo kan een AGM accu bijvoorbeeld goed tegen ontladen tot 70% (een loodzuur accu tot 50%). Tijdens de koude wintermaanden zal de accu van je caravan mover amper ontladen bij kou, waardoor de accu in de winterstalling kan blijven zitten.

Een andere optie is een Lithium-ion accu voor caravan movers. Het voordeel van deze accu voor caravan movers is dat ze erg licht van gewicht zijn en snel opladen. Daarnaast kunnen Lithium-ion accu's zonder problemen tot ca. 95% ontladen. Aangezien deze accu's ook bij kou amper ontladen heb je er in de winterperiode geen omkijken naar.

💡Nog één belangrijk punt is dat je goed oplet of de accu ook groot genoeg is en de juiste kracht levert voor de caravan mover die je nu hebt. Koop je een te kleine accu met te weinig kracht dan gaat de accu kapot. Let dus goed op of de accu ook voor jouw caravan mover geschikt is!

Laten we nu gaan kijken naar de accu's voor caravan movers die als beste uit ons onderzoek naar voren zijn gekomen!

"Een goede accu voor caravan movers hoeft in de winter geen of weinig onderhoud nodig!"

Beste-accu-caravan-mover-accu-test-mover-accu-aansluiten-caravan-lichtgewicht-accu-caravan-mover-lithium-accu-caravan-mover

Nr. 1: Victron peak power accu

De beste accu voor een caravan mover vinden wij de Victron peak power accu. Deze accu is speciaal ontwikkeld voor caravan movers en is daarom klein en compact. Daarnaast is dit een lichtgewicht accu voor je caravan mover, hij weegt slechts 4 kg!

Een groot voordeel vinden we dat deze accu voor je caravan mover onderhoudsvrij is. Dit betekend dat je de accu voor dat de caravan de winterstalling ingaat volledig oplaad, waarna je deze Victron peak power accu zonder zorgen een hele winterperiode in de caravan kunt laten, zonder dat deze te ver zal ontladen. Deze lithium accu kan zonder problemen tot 95% ontladen!  Dit in tegenstelling tot een loodaccu, die je regelmatig moet ontladen en laden voor de duurzaamheid. 


Een ander voordeel vinden we de twee ingangen die deze Victron peak power accu heeft; ingang 1 voorlangdurige lage spanning zoals koelkast en/of verlichting en ingang 2 voor korte tijd veel spanning zoals de caravan mover.  Zo kun je de caravan mover voorzien van stroom of bijvoorbeeld apparatuur in de caravan. Met de meegeleverde bevestigingsmaterialen kun je deze accu inbouwen in de caravan, zo is hij altijd en overal aanwezig.

Een afstandsbediening wordt bij deze accu voor caravan movers meegeleverd. Met deze afstandsbediening kun je de accu op afstand bedienen (aan-uit, veranderen van modus) en is precies te zien wat de opgeladen status van de accu is. Dit alles is ook mogelijk via de bluethooth functie die je kunt koppelen aan de VictronConnect app.


Voordelen:

 • Ontwikkeld voor caravan mover en caravan apparatuur.
 • Licht van gewicht; 4 kg!
 • Compact van formaat.
 • Onderhoudsvrij als de accu langere tijd niet gebruikt wordt.
 • Geleverd inclusief acculader en bevestigingsmateriaal.
 • Afstandsbediening wordt meegeleverd.
 • Monitor het accuverbruik via de bluetooth app.

Nadelen:

 1. De investering bij een lithium is hoger dan bij een lood-, AGM of GEL accu.

Waar verkrijgbaar?
Bij Acculaders.nl (bekijk prijs) of Bootman.nl (bekijk prijs) of Bol.com (bekijk prijs)

Beste-accu-caravan-mover-accu-test-mover-accu-aansluiten-caravan-lichtgewicht-accu-caravan-mover-lithium-accu-caravan-mover

Nr. 2: Enduro Li-Ion accu Li-1220

De Enduro Li-Ion accu Li-1220 is een accu voor caravan movers. Hij weegt 4,3 kg en is iets zwaarder dan de Viktron Peak Power accu. Zo kun je met deze 20 Ah accu caravans tot 1300 kg zo'n 15 minuten rangeren.

Een voordeel is het ingebouwd BMS (battery management systeem) systeem. Dit systeem voorkomt sterke ontlading van de accu cellen. Daarnaast zorgt dit systeem ook voor een gelijkmatige spanning tijdens het laden van de accu waardoor de levensduur van de accu wordt verlengd. Dankzij dit systeem kun je de Enduro LI1220 lithium-ion accu tot wel 1500 keer laden en ontladen!

Een ander pluspunt is dat de Enduro LI1220 lithium-ion accu  onderhoudsvrij is. Tijdens de winterstalling hoef je de accu dus niet perse op te laden en heb je er geen omkijken naar.

Bij aankoop van deze caravan mover accu wordt een  lader en een montageplaat meegeleverd. zo kun je hem op de juiste manier inbouwen in je caravan! Deze accu voor caravan movers heeft geen afstandsbediening of bluetooth/app functie om de status van de accu te bekijken.


Voordelen:

 • Ontwikkeld voor caravan mover.
 • Licht van gewicht; 4,3 kg
 • Compact van formaat.
 • Onderhoudsvrij als de accu langere tijd niet gebruikt wordt.
 • Geleverd inclusief acculader en bevestigingsplaat.

Nadelen:

 1. De investering bij een lithium is hoger dan bij een lood-, AGM of GEL accu.
 2. Geen afstandsbediening of bluetooth/app voor statusoverzicht. 


Waar verkrijgbaar?
Bij Bol.com (bekijk prijs)

Niet in voorraad? Bekijk ons alternatief >>

Beste-accu-caravan-mover-accu-test-mover-accu-aansluiten-caravan-lichtgewicht-accu-caravan-mover-lithium-accu-caravan-mover

Nr. 3: AQ-LITH 12V 30AH LiFePO4 Accu

Zoek je een voordelige accu voor je caravan mover? Dan is de AQ-LITH 12V 30AH LiFePO4 accu wellicht een accu voor jou. Deze lithium accu is met name ontworpen voor caravan movers.

Een voordeel van deze accu is dat je hem tot 95% kunt ontladen, waardoor de accu van je caravan mover voor een langere periode weg gezet kan worden. Daarnaast is het een compacte accu met een laag gewicht van slechts 3 kg en is deze in de caravan te monteren met de bevestigingsmaterialen die standaard meegeleverd worden.

Je vraagt je nu misschien af: maar wat is dan het verschil tussen de AQ-LITH accu's en de Victron Peak Power-Serie die allebei speciaal als accu voor caravan movers zijn ontwikkeld? Kijken we naar de AQ-LITH caravan mover accu dan is deze qua prijs voordeliger dan de Victron Peak Power-Serie caravanmover accu. Daarnaast is de  AQ-LITH accu  door de accupolen, inzetbaar voor andere doeleinden naast de caravan mover; bijvoorbeeld als extra stroomvoorziening in je boot, caravan of camper.

Kijken we naar de Victron Peak Power-Serie caravan mover accu's dan zijn deze speciaal ontworpen voor caravan movers. Eigenlijk maakt dit de Victron accu mooier en compacter qua design dan de AQ-LITH accu. Zo heeft de  Victron accu zowel een ingang voor je caravan mover, als een ingang voor de apparatuur in je caravan. Hierdoor is de Victron accu beter te plaatsen in je caravan en is de AQ-LITH accu door het robuuste design eigenlijk minder geschikt voor compacte inbouw.


Voordelen:

 • Voordelige accu.
 • Weegt slechts 3 kg.
 • Tot 95% te ontladen.
 • Onderhoudsvrij.

Nadelen:

 1. Investering voor lithium accu is hoger dan bij Lood, ,AGM of GEL.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bootman.nl (bekijk prijs)

Top 3 beste druppelladers caravan mover accu:

Beste-accu-caravan-mover-accu-test-mover-accu-aansluiten-caravan-lichtgewicht-accu-caravan-mover-lithium-accu-caravan-mover-druppellader-caravan-mover

CTEK MXS 5.0 acculader


Beste-accu-caravan-mover-accu-test-mover-accu-aansluiten-caravan-lichtgewicht-accu-caravan-mover-lithium-accu-caravan-mover-druppellader-caravan-mover

Tecmate Optimate 4 Druppellader

Beste-accu-caravan-mover-accu-test-mover-accu-aansluiten-caravan-lichtgewicht-accu-caravan-mover-lithium-accu-caravan-mover-druppellader-caravan-mover

Amarew ChargeSmart 8A Acculader

Onderhoud accu caravan mover

Wij zijn grote voorstander van een lithium accu voor je caravan mover. Zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt zijn dit onderhoudsvrije accu's, wat ideaal is als je caravan na het kampeerseizoen de winterstalling in gaat. Terwijl een gewone lood accu of gel accu juist onderhoud nodig heeft wat heel nauw komt! Ook hoeft een lithium accu niet op een geventileerde plek gemonteerd te worden, maar kan deze in elke gewenste positie bevestigd worden.

We raden aan om een lithium accu op te laden voordat je de caravan in de winterstalling zet. Zo heb je er de hele winterperiode geen omkijken naar en ben je er van verzekerd dat de accu van je caravan mover aan het begin van het kampeerseizoen nog voldoende capaciteit over heeft om hem weer te gebruiken.

Wist je trouwens dat een lithium accu 3x langer meegaat dan een gewone lood accu en dat deze er goed tegen kan dat hij een langere periode, zoals de winterperiode in de winterstalling, niet gebruikt wordt? Een lithium accu ontlaad namelijk heel langzaam, ook bij koude weersomstandigheden. Daarnaast kan een lithium accu tot 95% ontladen zonder dat de accu kapot gaat! Daarom kan je de accu van je caravan mover tijdens de winterstalling gewoon in de caravan laten zitten en is het niet nodig om deze tussentijds op te laden.

Stel je staat aan het begin van het kampeerseizoen op het punt om met je caravan te vertrekken en komt er achter dat je LiFePO4 accu van de caravan mover niet hebt opgeladen, dan hoeft dat geen probleem te zijn omdat deze accu over een 'Battery Management System’ beschikt. Dit systeem zorgt ervoor dat alle cellen evenredig en gebalanceerd geladen kunnen worden. Het kan geen kwaad dat de accu niet altijd volledig is opgeladen. De LiFePO4 accu beschadig je hier niet mee, terwijl dit bij een standaard loodaccu WEL het geval is.

Wat ook handig kan zijn (als je op vakantie wilt naar koudere landen waar het flink vriest) is dat een lithium accu voor caravan movers zelfs bij een temperatuur van vijftien tot twintig graden onder nul nog een capaciteit van tachtig procent heeft. Hierdoor kun je dus met gemak koudere landen bezoeken en is dit geen enkel probleem voor de accu van je caravan mover!

Meest gestelde vragen

Wat is het beste accu caravan mover?

Op dit moment is de beste accu voor caravan movers de Victron peak power accu. Dit is een accu met de beste prijs-kwaliteit verhouding en een lithium accu die tijdens de winterstalling de minste onderhoud nodig heeft. Deze accu voor caravan movers is tot 95% te ontladen zonder dat deze kapot gaat!

Wat is een lichtgewicht accu voor caravan mover?
De Victron peak power accu is een lichtgewicht accu voor caravan movers. Deze lithium accu weegt namelijk slechts 4 kg!

Wat is de beste druppellader voor een caravan mover?
Op dit moment is de beste druppellader voor je caravan mover de CTEK MXS 5.0 acculader. Dit is een acculader met de best prijs-kwaliteit verhouding.


Wat kost een accu voor caravan mover?
De prijs voor een accu caravan mover variëren van ca. € 90,- euro tot ca. 950,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Waar koop ik een goede accu voor caravan mover?

Uit ons onderzoek komt naar voren dat je het beste een accu voor je caravan mover kan kopen bij Acculaders.nl of Bol.com of Bootman.