Beste-daktent-auto-daktent-hardcover-daktent-kopen-daktent-4-personen-daktent-binnenkant-daktent-3-personen-daktent-2-personen-softsell-daktent-onderhoud-daktent-auto

10x populaire daktenten voor auto's in 2024 + handige tips

Ben je opzoek naar een daktent voor je auto? Dan wil je vast graag weten wat de beste daktent van dit moment is. Of deze daktent op jullie auto past en of deze eenvoudig te monteren is. Maar waar moet je nog meer op letten als je een daktent wilt gaan kopen? Wij hebben urenlang onderzoek uitgevoerd en tientallen daktenten met elkaar vergeleken. Zo hebben we uitgezocht waar je het beste een daktent voor je auto, busje of aanhanger kunt kopen. 

In dit artikel hebben we alle informatie verzameld, omdat we je willen helpen om de beste keuze te maken. Zo hoef je zelf niet meer persé urenlang allerlei informatie op te zoeken en vindt je op deze pagina de belangrijkste informatie die je moet weten voordat je een daktent aan gaat schaffen.

We wensen je dan ook veel plezier met het uitzoeken van jullie beste daktent.

Top 10 beste daktenten voor auto's:

1. Quechua MH500 Fresh & Black 2 (beste 2-persoos daktent)  
2. Dutch mountains Fold 2 (beste harcover daktent)
3. Fjordsen daktent Beyond X (beste goedkope daktent)
4. Thule Tepui Ayer 2 Haze Gray  (beste luxe daktent)
5. Fjordsen LIGHT 220 daktent (beste daktent 3-personen)
6. Dutch mountains Fold 4 (beste daktent 4-personen)
7. Fjordsen LIGHT 140 daktent
8. ATRAK hardcover daktent
9. Prime Tech Autodaktent
10. Thule Tepui Foothill daktent auto

De beste daktent voor auto's is de Quechua MH500 Fresh & Black 2 daktent. Het is een zeer populaire daktent van goede kwaliteit tegen een hele aantrekkelijke prijs!

Wel is het belangrijk dat je zelf kijkt of deze daktent voor auto's ook past bij jullie wensen en op het dak van jullie auto. Bekijk hieronder de verschillende modellen. 👇

"Met een daktent op je auto beleef je een avontuurlijke vakantie"

Beste-hardcover-daktent-daktent-auto-daktent-kopen-daktent-4-personen-daktent-binnenkant-daktent-3-personen-daktent-2-personen-softsell-daktent-onderhoud-daktent-auto

Nr. 1: Quechua MH500 Fresh & Black 2 daktent auto

Zoek je een  daktent voor je auto van goede kwaliteit? De Quechua MH500 FRESH & BLACK 2 daktent is een populaire daktent en dat snappen we. Allereerst heeft dit te maken met de prijs, deze is in vergelijking met andere daktenten vrij laag terwijl je een ruime en kwalitatief goede tent krijgt.

Het opzetten van deze daktent duurt zo'n 5 minuten. Dankzij de geïntegreerde trap kun je de tent eenvoudig in- en uitklappen. Daarnaast is de daktent dankzij de gepatenteerde Fresh & Black-stof  99% donker, zelfs in vol daglicht is deze tent donker te maken.

De slaapruimte van deze daktent heeft een afmeting van 240x140x106 cm (lxbxh). De slaapmat die in de tent ligt heeft een afmeting van 235x140x5 cm (lxbxd). Hij is langer en breder dan de meeste 2-persoons daktenten en het matras is ook dikker dan bij de meeste daktenten voor auto's het geval is. We hoeven je vast niet te vertellen dat een dik matras voor extra comfort zorgt tijdens het slapen!

Deze Quechua MH500 Fresh & Black daktent is overigens getest in een windtunnel en daardoor weten we dat deze daktent bestand is tegen wind tot 60 km/u (ca. 7 beaufort). 


Voordelen:

 • Voordelig geprijsd!
 • Makkelijk te monteren.
 • Snel op te zetten en af te breken.
 • Geïntegreerde trap.
 • Goed donker te maken in tent.
 • Kan goed tegen wint tot 60 km/u.

Waar verkrijgbaar?
Bij Decathlon.nl (check prijs & levertijd)

Niet in voorraad? Bekijk ons alternatief bij Bol.com >>

Filmpje: Quechua MH500 Fresh & Black 2 daktent auto

beste-daktent-auto-beste-hardcover-daktent-daktent-auto-daktent-kopen-daktent-4-personen-daktent-binnenkant-daktent-3-personen-daktent-2-personen-softsell-daktent-onderhoud-daktent-auto

Nr. 2: Dutch mountains Fold 2 daktent

De beste hardcover daktent voor auto's is de Dutch mountains Fold 2 daktent. Het is een stijlvolle daktent die binnen 1 minuut op te zetten is. De schaal van de Fold 2 ontvouwt zich met behulp van een hydraulische veer, waardoor het uitvouwen erg makkelijk verloopt! Deze daktent is eenvoudig te bevestigen op personenauto's, SUV's, pick-up's en bestelwagens.

Een voordeel van de Dutch mountains Fold 2 daktent is het stevige matras met een afmeting van 205 x 155 cm en een dikte van 3 cm. Dit matras zorgt voor een comfortabele nacht en voldoende ruimte voor 2-personen. Het matras is geïsoleerd van de koude grond.

Een ander pluspunt is de isolerende coating aan de binnenkant van de tent. Deze coating zorgt ervoor dat de temperatuur perfect isoleert, waardoor je ook in de zomer langer kan uitslapen. Daarnaast is de daktent waterdicht, waardoor de tent makkelijk enkele uren zwareregenval kan doorstaan. Dit doet niet af aan de goede ventilatie.

De uitstraling van de Fold 2 daktent is ronduit stoer!  Opgevouwen is de daktent slechts 25 cm hoog.

Voordelen:

 • Hardcover daktent.
 • Makkelijk te monteren op allerlei type auto's.
 • Binnen 1 minuut uit te vouwen en in te klappen.
 • Geïntegreerde opvouwbare aluminium trap.
 • Materiaal kan goed tegen uren zware regenval.
 • Stoer design.

Waar verkrijgbaar?
Bij bol.com (check prijs & levertijd)

Filmpje: Dutch mountains Fold 2 daktent

beste-daktent-auto-beste-hardcover-daktent-daktent-auto-daktent-kopen-daktent-4-personen-daktent-binnenkant-daktent-3-personen-daktent-2-personen-softsell-daktent-onderhoud-daktent-auto

Nr. 3: Fjordsen daktent Beyond X Medium

Zoek je een daktent voor 1-2 personen die ook op een kleinere auto zoals de Volkswagen UP? De Fjordsen daktent Beyond X Medium is de ultieme metgezel voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar comfort, gemak en duurzaamheid tijdens hun reizen. Deze daktent is ontworpen met oog voor detail en biedt plaats aan 1-2 personen, waardoor het de perfecte keuze is voor stelletjes of solo-reizigers.


Het opzetten van deze daktent is binnen enkele minuten gebeurd, waardoor je kostbare tijd kunt besparen en meer kunt genieten van je reis. De duurzame constructie is bestand tegen ruwe weersomstandigheden en biedt goede bescherming tegen regen, wind en zon. De grijze-zwarte kleurencombinatie geeft de tent een stijlvolle uitstraling en past perfect bij elk voertuig.

Een voordeel van deze Fjordsen Beyond X medium daktent is dat hij beschikt over speciaal KeepCool materiaal. Hierdoor komt er minder licht de daktent in, waardoor de temperatuur in de tent lager is en je koeler en donkerder kunt slapen tijdens warme en zonnige dagen.


Of je nu op een off-road avontuur gaat of gewoon een rustige kampeertrip plant, de Fjordsen daktent Beyond X Medium Grijs-zwart biedt het beste van beide werelden: comfort en mobiliteit. Ga eropuit en ontdek de wereld met deze hoogwaardige daktent.


Voordelen:

 • Geschikt voor 1 á 2-personen.
 • Snel op te zetten.
 • 4 grote ramen met insectengaas.
 • Comfortabele vloer van EPP-platen en sterke, lichtgewicht aluminium profielen.
 • Uitschuifbare aluminium ladder (200 cm).
 • Ook buitengewoon geschikt voor kleine auto's.

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor meer dan 2-personen.

Waar verkrijgbaar?
Bij Decathlon (check prijs & levertijd)

Filmpje: Fjordsen daktent Beyond X Medium

beste-daktent-auto-beste-hardcover-daktent-daktent-auto-daktent-kopen-daktent-4-personen-daktent-binnenkant-daktent-3-personen-daktent-2-personen-softsell-daktent-onderhoud-daktent-auto

Nr. 4: Thule Tepui Ayer 2 Haze Gray daktent auto

De Thule Tepui Ayer 2 Haze Gray daktent is wat ons betreft een aanrader als je meer iets meer budget beschikbaar hebt. Hij is met zijn afmetingen net wat kleiner dan de Quechua MH500 Fresh & Black daktent die op nr. 1 staat. Zo is het matras van deze daktent 213x122 cm (LxB) tegenover 235x140cm (LxB) van de Quechua MH500 daktent.

Een voordeel is de kwaliteit van het tentdoek. Deze is schimmel en UV bestendig + gecoat waardoor deze daktent voor auto's geschikt is voor ieder seizoen! De daktent wordt geventileerd door middel van gaaspanelen. Ook heeft deze daktent 4 grote binnenvakken om spullen op te bergen. 


De constructie van deze daktent is gemaakt uit gelaste en gewikkelde aluminium buizen. Er is 260 grams polyesterkatoen en 600 denier ripstopstof met waterbestendige ventilatiecoating gebruikt die er voor zorgen dat je deze daktent ieder seizoen kan gebruiken.

De hoogte van deze Thule daktent voor auto's is opgevouwen slechts 28 cm, zodat de weerstand onderweg minimaal is. Uitgevouwen heeft deze daktent een hoogte van 97 cm. Het gewicht van de daktent is 48 kg.


Voordelen:

 • Kwaliteit materialen.
 • Schimmel en UV bestendig.
 • Voldoende ventilatie gaaspanelen.
 • 4 grote binnenvakken om spullen op te bergen.
 • Snel op te zetten en op te vouwen.
 • Gecoat tentdoek, zodat deze ieder seizoen te gebruiken is.


Nadelen:

 1. Prijs zou iets lager mogen.
 2. Kleinere daktent dan de nr. 1.


Waar verkrijgbaar?
Bij Bol.com (check prijs)

Filmpje:
Thule Tepui Ayer 2 Haze Gray daktent

Beste-daktent-auto-daktent-hardcover-daktent-kopen-daktent-4-personen-daktent-binnenkant-daktent-3-personen-daktent-2-personen-softsell-daktent-onderhoud-daktent-auto

Nr. 5: Sheepie Yuna Family Black Edition daktent auto

Zoek je een daktent voor 4-personen? De Sheepie Yuna Family Black Edition daktent is dankzij zijn royale binnenruimte van 250x200 cm ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of stellen die net wat meer binnenruimte willen hebben. Deze daktent past op vrijwel alle auto's met dakdragers.

 De montage van de daktent is vergelijkbaar met die van een dakkoffer, dus ook het demonteren is binnen enkele minuten gebeurd. Daarnaast is deze daktent  makkelijk uit te klappen dankzij de geïntegreerde ladder, die gelijktijdig zorgt voor de ondersteuning van de tent.

Een verschil met kleinere daktenten voor auto's is dat deze Sheepie Yuna Family Black Edition voorzien is van extra staanders voor ondersteuning van het gewicht. Ook heeft deze tent grote insectenhorren, welke zorgen voor veel lichtinval en ventilatie. Wil je gaan slapen of is het weer slecht dan kun je deze vanaf de binnenzijde volledig afdichten.

Het geïntegreerde matras ligt erg comfortabel en heeft een royale afmeting van 250 x 200 cm, dus ook geschikt voor de lange personen onder ons. Aan de voorzijde van de daktent zitten handige opbergvakenjes. Zo kun je bijvoorbeeld je schoenen of meegenomen apparaten zoals mobiel handig opbergen. Zo blijft de tent en het matras schoon.

Wil je extra beschutting dan kun je deze daktent handig uitbreiden met voortent of luifel. Wist je dat deze daktent ook op verschillende soorten aanhangers gemonteerd kan worden?

Dit is de beste daktent voor 4-personen.

Voordelen:

 • Past op bijna elke auto met dakdragers en diverse aangangers.
 • Royale binnenruimte en comfortabel matras 250x200 cm.
 • Eenvoudig op te zetten en op te bergen.
 • Geïntegreerde ladder.
 • Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.
 • Uit te breiden met luifel.

Bekijk beste prijs >>

Filmpje:
Sheepie Yuna Family Black Edition daktent

Waarom een daktent op mijn auto?

Met een daktent op je auto geniet je tijdens jullie vakantie van meerdere voordelen:

 • Je ligt aangenaam.
  Voordeel van een daktent is dat je op een relatief grote hoogte slaapt. Dit betekent dat je niet in contact komt met de koude en natte ondergrond, zoals bij een ‘normale’ tent wel het geval is.

 • Je kunt overal slapen.
  Overal waar je je auto kunt parkeren, kun je gebruik maken van je daktent. Met name als je een roadtrip maakt, is dit ideaal te noemen.

 • Makkelijk in- en uit te vouwen.
  Een daktent op je auto kun je makkelijk in- en uitvouwen. Zeker als je dit al meerdere keren hebt gedaan, is dit binnen een mum van tijd gepiept. Verder is het ideaal dat je kussens en matras gewoon in de tent blijven liggen. Binnen een paar minuten kun je dus al gebruik maken van je daktent.

 • Je bent nergens van afhankelijk.
  Doordat je de daktent op het dak van je auto hebt zitten, ben je nergens van afhankelijk. Zeker als je het met een camper of caravan vergelijkt, ben je met je auto een heel stuk wendbaarder. Dit zorgt ervoor dat je op de meest mooie plekken komt en met een adembenemend uitzicht op kunt staan.

Hoeveel personen kunnen er in een daktent?

De meeste daktenten voor op een auto zijn geschikt voor twee personen. Er bestaan echter ook varianten voor 4 personen; hierin kun je bijvoorbeeld met twee kinderen slapen.

Kan een daktent op mijn auto?

In principe kun je op elke auto een daktent plaatsen. Belangrijkste eis hierbij is dat er op het dak van de auto dakdragers aanwezig zijn, aangezien je daar de daktent op moet bevestigen.


Voordat je een daktent koopt is het erg belangrijk om naar de dakbelasting van je auto te kijken. Als de dakbelasting laag is, kun je mogelijk niet in de tent op het dak slapen. Een gemiddelde 2-persoons daktent weegt al snel 50 kilogram, waarna je zelf ook nog in de tent wilt liggen. Je moet dus héél goed kijken naar het belastbaar gewicht van het dak van je auto.


Om te achterhalen of je auto wel of niet geschikt is, kun je het beste onderstaande video bekijken. In deze video worden enkele stappen voorgedaan, waarmee je zelf snel kunt bepalen of je auto wel of niet geschikt is voor een daktent.

💡Video: Is mijn auto geschikt voor een daktent?

Welke merken daktenten zijn er?

In de wereld van daktenten voor auto's zijn Sheepie, Vickywood, Quechua en Dometic de meest bekende merken. Deze merken bieden meerdere types daktenten aan en leveren kwaliteit.


In het huidige aanbod zijn echter nog veel meer merken te vinden. Voordat je een daktent voor op je auto koopt, is het verstandig om goed naar het betreffende merk te kijken. Hoe staat dit merk aangeschreven? Wat heeft het merk te bieden? En hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van het merk?

Waar op letten bij het kopen van een daktent voor auto?

Voordat je een geschikte daktent uit kunt kiezen, moet je naar de dakbelasting van je auto kijken. Vervolgens kun je dit gewicht afstemmen op de gewenste daktent. Daarbij moet je ook een keuze maken tussen de verschillende soorten daktenten. Zo kun je kiezen voor een hardshell- en softshell daktent. Wat hier het verschil precies tussen is, bespreken we verderop in dit artikel.

Verder moet je goed naar je auto kijken. Je moet dus onderzoek naar de dakbelasting doen, maar je auto heft ook nog dakdragers nodig. Zonder dakdragers is het niet mogelijk om een daktent op het dak van je auto te plaatsen.

Andere punten waar je goed op moet letten, zetten we in het kort voor je op een rijtje:

1. Condensatie & waterdichtheid.
Een goede daktent is aan de binnenkant ademend en aan de buitenkant waterdicht. Dit houdt onder meer in dat je niet bang hoeft te zijn voor condensatie.

2. Afwerking van de daktent.
Ons advies is om goed naar de afwerking van de tent te kijken. De daktent moet bijvoorbeeld bij voorkeur dubbel gestikt zijn.

3. Het prijskaartje.
Je doet er ook verstandig aan om goed naar het prijskaartje van de daktent te kijken. Voor kwaliteit moet je betalen; onthoud dat gezegde goed tijdens je zoektocht naar de beste daktent voor je auto.


Het blijft niet alleen bij bovenstaande punten. Nee, er zijn meerdere specifieke punten waar je goed op moet letten. De belangrijkste punten voorzien we graag in de rest van dit artikel van extra duiding.

Kan ik het beste een hardshell of softshell daktent kopen?

Het voordeel van een hardshell daktent is dat je deze heel makkelijk in korte tijd op kunt bouwen. Zo kost het opbouwen ca. 2-5 minuten en het afbouwen 3-6 minuten. Ook is het fijn dat deze tent erg goed bestand is tegen regenachtig- of vochtig weer. Nadeel is wel dat een hardshell daktent veelal duurder is en dat je meer ruimte op het dak van je auto nodig hebt.


Het voordeel van een softshell daktent is dat deze erg compact ingeklapt kan worden. Dit houdt in dat je op het dak van je auto sowieso al minder ruimte nodig hebt. Verder zijn de softshell daktenten over het algemeen goedkoper dan de hardshell daktenten. Bij deze daktenten moet je wel rekening houden met een iets langere opbouwtijd. Het opbouwen van de tent kost al snel 3-5 minuten en het afbouwen 5-10 minuten.


Wat voor jou de beste optie is, hangt dus volledig van je eigen voorkeuren af. Verdiep je goed in alle voor- en nadelen en bepaal wat je persoonlijke voorkeuren zijn.

Is een daktent waterdicht?

Als je voor een goede daktent kiest, is deze inderdaad waterdicht. Kies je echter voor een goedkope daktent van een minder goed merk? Dan is de kans groot dat de tent niet waterdicht is.


Overigens is een hardshell daktent sowieso waterdicht, met dank aan de harde bovenkant van de tent. Bij een softshell daktent is de tent waterdicht als het zeil van een goede kwaliteit is.

Kan een daktent tegen harde wind?

Een daktent kan zeker tegen harde wind. Dit komt onder meer doordat de daktent stabiel staat op het dak van je auto.

Maar, het is wel van belang dat je de daktent op de juiste manier verankerd. Voordat je op reis met je auto gaat, is het verstandig om de daktent eerst een paar keer op te bouwen. Je krijgt hier dan handigheidjes voor, waardoor je zeker weet dat je daktent op reis daadwerkelijk tegen de harde wind bestand is.

Hoe zet ik een daktent op mijn auto?

Een daktent op je auto zetten, is op zich niet heel lastig. Hoe je dit precies moet doen, hangt behoorlijk veel van het soort tent af. Wij adviseren je daarom het volgende:

1. Volg de handleiding van de daktent op.
Elke daktent voor op een auto wordt geleverd met een handleiding. In deze handleiding staat precies hoe je de daktent op moet bouwen. Volg deze handleiding stap voor stap op.

2. Verdiep je goed in de verschillen tussen een softshell en hardshell tent.
Wil je het opzetten van je daktent zo makkelijk mogelijk maken? Dan kies je het beste voor een hardshell daktent. Een softshell daktent is namelijk iets lastiger op te zetten.

Waar mag ik kamperen met een daktent op mijn auto?

In principe kun je overal kamperen met een daktent op de auto. Het is echter niet zo dat het toegestaan is om overal maar te kamperen met een daktent.


De regels hiervoor zijn sowieso per land verschillend. In sommige landen mag je sowieso niet wildkamperen, terwijl dit in andere landen wel toegestaan is. Doe daarom goed onderzoek naar de plekken waar je mogelijk wilt verblijven.  

Wil je graag unieke en duurzame buitenavonturen beleven? Kijk dan eens op deze website voor overnachtingen >>

Hoe verwarm ik mijn daktent?

Een daktent verwarmen begint eigenlijk al overdag. Als je de daktent al opbouwt als het zonnetje nog lekker schijnt, krijgt het zonlicht goed vat op de tent. Dit zorgt voor een hogere binnentemperatuur in de tent.


Een andere optie is om voor speciale daktent verwarming te kiezen. Die systemen zijn echter behoorlijk duur en zijn ook alles behalve duurzaam.

Moet ik mijn daktent bij koud weer extra isoleren?

Dit kan, maar is uiteraard geen verplichting. Om je daktent extra te isoleren, kun je het beste voor een zogeheten anti-condensmat kiezen. Met deze mat isoleer je je daktent op een handige manier.

Kan er een luifel aan mijn daktent?

Bij sommige daktenten is het inderdaad mogelijk om hier een luifel aan te monteren. Houd hierbij wel goed rekening met het gewicht en de veiligheid. Je wilt niet dat tijdens het rijden plots de luifel los komt van je daktent.

Hoe kan ik mijn daktent schoonmaken?

Je daktent schoonmaken doe je het beste met een doekje en water. Hoe je dit precies moet doen, hangt wel van het soort daktent af. Ga daarom goed na van welk materiaal je daktent gemaakt is én wat in de gebruiksaanwijzing van de daktent vermeld staat over schoonmaken. Vermijd in ieder geval agressieve schoonmaakmiddelen.

Hoe kan ik mijn daktent repareren als deze kapot gaat?

Op het moment dat je een klein scheurtje opmerkt, is het zaak om deze zo snel mogelijk te repareren. Je kunt dit veelal met naald en draad doen.

Merk je een lek op bij de rand van je daktent? Dit kun je veelal met een naadafdichtingsmiddel oplossen. 

Gaat je daktent snel na aanschaf al kapot? Neem dan vooral contact op met de verkoper. Grote kans dat de reparatie binnen de garantie valt.

Welk onderhoud heeft een daktent nodig?

Voor een daktent is het belangrijk dat je deze goed schoonhoudt. Verder is het aan te raden om voorzichtig te zijn met krachten uitoefenen op de daktent. Veel schades ontstaan namelijk door teveel druk op de daktent. 

Meest gestelde vragen

Wat is de beste daktent voor auto's?

Op dit moment is de beste daktent voor auto's de Quechua MH500 Fresh & Black 2 daktent. Dit is een daktent met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Wat is de beste daktent voor 2-personen?
Op dit moment is de beste daktent voor 2-personen de Quechua MH500 Fresh & Black 2 daktent.

Wat is de beste daktent voor 3-personen?
Op dit moment is de beste daktent voor 3-personen de Fjordsen LIGHT 220 daktent.

Wat is de beste daktent voor 4-personen?
Op dit moment is de beste daktent voor 4-personen de Dutch mountains Fold 4 daktent.

Wat kost een daktent?
De prijs voor een voortent  varieert  van ca. €  1100,- tot ca. €4000,- . Bekijk hier de verschillende modellen.


Waar koop ik het beste een daktent?

Uit ons onderzoek komt naar voren dat je het beste een daktent voor je auto, busje of aanhangwagen kan kopen bij Decathlon, Bol.com of Amazon.nl