Top 3 Beste caravan movers van 2024!

Ben je op zoek naar de beste caravan mover? Dan wil je een betaalbare caravan mover van hoge kwaliteit. Want dan weet je zeker dat je de caravan veilig, makkelijk en vlot kunt verplaatsen.

Maar... waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een caravan mover? En welke caravan mover kies je? Het vinden van de beste caravan mover  is, door de vele keus, niet altijd even makkelijk. Vaak ben je dan uren en/of zelfs dagenlang bezig met onderzoeken. Dat is de reden dat wij voor jou onderzoek hebben gedaan, zodat je hier geen uren en/of dagen aan kwijt bent. Zo hebben we allerlei caravan movers met elkaar vergeleken, hebben reviews van gebruikers gecheckt en uitgezocht waar je de meest beste prijs betaald voor een caravan mover.

We laten je in dit artikel per caravan mover precies zien wat de eigenschappen zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Zo kun je uiteindelijk zelf de beste keuze maken. Alvast veel plezier met je nieuwe caravan mover!
De beste caravan mover van dit moment is de Enduro EM315 Volautomaat Caravan mover. Het is een krachtige helper die de caravan moeiteloos op de door jou gekozen plek rangeert. Zelfs op smalle plekken. Daarnaast is hij sterk tegen corrosie, omdat een mover vaak met opspattend water te maken heeft.


De belangrijkste vraag is natuurlijk: Is deze caravan mover ook geschikt voor jullie caravan? Bekijk hieronder de voor- en nadelen.👇

Met een caravan mover staat je caravan zo op zijn plek!

beste-caravan-mover

Nr. 1: Enduro EM315 Volautomaat caravan mover

De winnaar uit ons onderzoek is de Enduro EM315 Volautomaat Caravan mover. Deze volautomatische caravan mover is een krachtige helper die je caravan moeiteloos op de door jou gekozen plek rangeert. Zelfs op smalle plekken. Hij is geschikt voor zowel enkel as en tandemas caravans met een gewicht tot maximaal 2100 kg.

De Enduro EM315 caravan mover is een volautmaat, wat betekend dat je  alleen maar de knoppen van de afstandsbediening hoeft te bedienen om de rollen naar de banden te brengen. Mocht het toch eens voorkomen dat de rollen tegen de banden zitten en de accu is leeg, dan kan je heel makkelijk de rollen van de banden afkrijgen met een handtooltje.

De stevige aandrijfrollen zijn gemaakt van duurzaam aluminium. In combinatie met het soft start-/stopsysteem zorgen ze ervoor dat de caravan soepel en nauwkeurig beweegt.


Voordelen:

 • Krachtig en betrouwbaar.
 • Met afstandsbediening.
 • Geschikt voor enkelas en tandemas caravans.
 • Gemaakt van duurzaam materiaal.
 • Sterke behuizing.
 • Eenvoudige bediening.


Nadelen:

 1. Niet geschikt voor caravans met gewicht boven 2100 kg.

Waar verkrijgbaar?
Bij Bol.com (check prijs)

Niet in voorraad? Bekijk alternatief >>

Productvideo:
Enduro EM315 Volautomaat Caravan mover 👇

Beste-caravan-mover-test-review-caravan-mover-caravan-mover-inclusief-montage-caravan-mover-accu-caravan-mover-monteren

Nr. 2: Truma Smart A Caravan Mover

De Truma Smart A Caravan Mover is volautomatisch, je hebt dus geen mankracht nodig om de mover op de banden van je caravan te zetten. Deze mover voor caravans is geschikt voor alle gangbare chassis en dan met name geschikt voor enkelas caravans tot 2000kg, wat 200kg meer is dan de nummer 1 uit ons onderzoek.

Een voordeel van deze mover voor caravans is dat deze op de milimeter nauwkeurig stopt. De handige afstandsbediening die meegeleverd wordt met deze caravan mover zorgt ervoor dat deze eenvoudig te bedienen is en je caravan vlot op zijn plaats gezet kan worden.

Het monteren van deze caravan mover is dankzij de adaptorset vrij makkelijk zelf te doen!

Welke accu kun je het beste bij deze Caravan Mover gebruiken?
Wij zijn fan van lithium accu's; deze kunnen tot 95%(!) ontladen voordat er schade ontstaat. Hierdoor zijn deze accu's  ideaal om de winterperiode te overbruggen. De accu ontlaad langzamer dan een gewone loodaccu en gaat daardoor vele malen langer mee!

- Voor caravans tot 1300 kg raden we deze accu aan.
- Voor caravans tot 1500 kg raden we deze accu aan.


Voordelen:

 • Geschikt voor enkelassers tot 2000kg.
 • Op vrijwel alle gangbare chassis te monteren.
 • Volautomatische bediening (handwerk is niet nodig).
 • Fijne afstandsbediening.
 • Weegt slechts 32 kg.
 • Eenvoudig zelf te monteren.

  Nadelen:
 1. Geen alarmfuncties op afstandsbediening.

Bekijk beste prijs >>

Niet in voorraad? Bekijk ons alternatief >>

Product video:
Truma Smart A Caravan Mover 👇

Beste-caravan-mover-test-review-caravan-mover-caravan-mover-inclusief-montage-caravan-mover-accu-caravan-mover-monteren

Nr. 3: Reich Easydriver Infinity 2.5 mover

De Reich Easydriver Infinity 2.5 mover is geschikt voor caravans en aanhangwagens tot 2500 kg.  Het is de eerste caravan mover op de markt die geen last heeft van de maximale bandenbreedte. Dit komt door het Tyrefree-concept dat wil zeggen dat je de complete vrijheid hebt in het positioneren van de aandrijfrol op de band.

Een voordeel van deze caravan mover vinden we de App-controller. Na het downloaden van de app kan je de caravan of aanhangwagen via je smartphone of tablet rangeren. Ook kan je ieder moment de hellingsgraad en accustatus in de app zien. Het fijne is dat de Reich Easydriver app  beschikbaar is voor zowel Android en Apple. Een losse afstandsbediening wordt meegeleverd.

Een ander voordeel is dat deze caravan mover volautomatisch is. Wat betekend dat de rollen van deze caravan mover automatisch op de wielen van de caravan worden gezet. Het op en afkoppelen van de caravan mover gaat erg gemakkelijk dankzij de meegeleverde afstandsbediening of via de app bediening op je telefoon.

Daarnaast heeft deze caravan mover een handig softstart en - stopsysteem. Hierdoor trekt de caravan mover schokvrij op en wordt het chassis minder belast. Met deze caravan mover zet je de caravan op de centimeter nauwkeurig op de plek die jij graag wilt.

Dankzij de behuizing is deze caravan mover optimaal beschermd tegen water, zodat roestvorming voorkomen wordt en de caravan mover langer mee gaat!

Voordelen:

 • Geschikt voor enkelassers tot 2500kg.
 • Geschikt voor alle bandenbreedtes.
 • Te bedienen met afstandsbediening en app.
 • Hellingsgraad en accustatus zichtbaar in app.
 • Volautomatische caravan mover.
 • Handig Softstart- stopsysteem.
 • Beschermd tegen water (roestvorming).
 • Weegt 29 kg.
 • Eenvoudig zelf te monteren.

 • Nadelen:

  1. Niet geschikt voor dubbelassers. 
  2. Geen alarmfuncties op afstandsbediening.

Bekijk beste prijs >>

3x Beste accu voor caravan movers:

Beste-caravan-mover-test-review-caravan-mover-caravan-mover-inclusief-montage-caravan-mover-accu-caravan-mover-monteren

Viktron peak power accu

Beste-accu-caravan-mover-accu-test-mover-accu-aansluiten-caravan-lichtgewicht-accu-caravan-mover-lithium-accu-caravan-mover

AQ-LITH LiFePO4 Accu

Beste-caravan-mover-test-review-caravan-mover-caravan-mover-inclusief-montage-caravan-mover-accu-caravan-mover-monteren

Enduro Li-Ion accu Li-1220

Meest gestelde vragen

Wat is het beste caravan mover?

Op dit moment is de beste caravan mover de Reich Easydriver Active 2.3 caravan mover. Deze caravan Mover heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding.


Waarom een caravan mover kopen?
Niets is zo vervelend als op je vakantiebestemming aankomen en dan nog een caravan op zijn plaats moeten zetten. Zonder het gebruik van een caravan mover is dit in veel gevallen een lastige en tijdrovende klus! Een caravan mover zorgt ervoor dat je de caravan zonder fysieke inspanning tot op de centimeter nauwkeurig op zijn plaats kan zetten. Een meegeleverde afstandsbediening of app (die je kan downloaden) zorgt ervoor dat je de caravan binnen no-time op de gewenste plaatst hebt staan. Je vakantie kan beginnen...!

Wat kost een caravan mover?
De prijzen voor een caravan mover variëren van ca. 1050,- euro tot ca. 2500.,- euro. Bekijk hier de verschillende modellen.

Wat is de beste accu voor een caravan mover?
Op dit moment is de beste accu voor caravan movers de Viktron peak power accu. Let voor aankoop wel goed of de accu ook groot genoeg is en de juiste kracht levert voor de caravan mover die je nu hebt. Koop je een te kleine accu met te weinig kracht dan gaat de accu kapot. Let dus goed op of de accu ook voor jouw caravan mover geschikt is!

Waar koop ik een goede caravan mover?

Uit ons onderzoek komt naar voren dat je een (voordelig) caravan mover kan kopen bij Bol.com.